Eindresultaat

Wil je leren om hoe je een aardbei tekenen kunt? Volg dan deze korte stappen en in een zeer korte tijd kun jij een lekkere aardbei tekenen. Het tekenen van een aardbei is niet zo moeilijk, maar wel leuk om te doen. Bijna iedereen is gek op aardbeien en ze maken iedereen vrolijk. Met hun aantrekkelijke rode kleur en zachte en zoete smaak, zijn er weinig mensen die deze vrucht kunnen weerstaan. Een goede aardbei tekenen is niet moeilijk, maar wel op veel manieren te gebruiken. Denk maar aan de aardbeien op een taart, of als toetje bij een ijsje. Ook in de liefde is de aardbei een veel geziene vrucht. De vorm en de kleur van de aardbei zijn net een hartje. Misschien is dat wel de magie van dit heerlijke fruit. Maar voor nu gaan we alleen de magie van de aardbei op papier zetten. Laten we beginnen!

Een Hartje Of Een Aardbei Tekenen?

Aardbei Tekenen Basis

Voor het nateken van de aardbei uit ons voorbeeld begin je met maken van je eerste lijn, de buitenrand van de aardbei. Deze lijn is gebogen en lijkt op ronde vormen zoals de 9 en het tekenen van een oor, maar natuurlijk het meeste nog op een hartje. Zoals je ook al ziet bij de tweede afbeelding, gaan we dit ook als basisvorm aanhouden. Herhaal de vorige stap om de andere helft van de aardbei te tekenen. Trek een gebogen lijn vanaf de basis naar boven, spiegelend aan de eerste helft. Hierdoor ontstaat een hartvorm zonder bovenkant. Neem even de tijd om te zorgen dat de kromming en verhoudingen overeenkomen met je eerste helft.

Het Kroontje En De Zaadjes Van De Aardbei

De bladeren bovenop een aardbei worden vaak aangeduid als het “kroontje” vanwege hun uiterlijke gelijkenis met een kroon. Nu we de basis van de aardbei hebben nagetekend, kunnen we verder met het tekenen van de bladeren op de bovenkant van de aardbei. Met scherpe, gebogen lijnen die naar verschillende kanten reiken, creëer je een weelderige en levendige kroon voor de aardbei. Zorg ervoor dat de bladeren goed verdeeld zijn en de bovenkant van de vrucht mooi omlijnen. Vervolg met het tekenen van de kenmerkende zaadjes van de aardbei. Creëer rijen kleine lijnen die verticaal langs de vrucht lopen. Let op de subtiele kromming van deze lijnen, die de natuurlijke vorm van de aardbei volgen. Deze zaadjes voegen niet alleen realisme toe, maar verrijken ook het visuele karakter van je tekening.

Het Kroontje
Aardbei Tekenen 2
Pitjes Erbij

Meer Dan Een Aardbei Alleen

Voordat je begint met inkleuren, voeg je eventuele extra details toe die je wilt. Misschien wil je meerdere aardbeien of andere vruchten tekenen. Experimenteer er op los met het toevoegen van abstracte of creatieve elementen. Een ongewone, kleurrijke achtergrond waar de aardbei uit springt, of verschillende objecten die inkleurt met een uitgebreid kleurenpalet. Wat ook een leuke oefening kan zijn, is om te spelen met schaduwen rondom je aardbei. waar begint je lichtbron, en hoe positioneer je hier de schaduw op de juiste manier bij. Al een kleine schaduw onder je aardbei of onder de kroonblaadjes kan een wereld van verschil maken. Voor schaduwen kun je het beste de zachtere B potloden gebruiken.

Tips voor Kleuren en Materialen

Nu je bij het kleurgedeelte bent aangekomen, heb je tal van mogelijkheden. Houd het realistisch door rood en groen te gebruiken, maar voel je vrij om te experimenteren. Voeg wat groen, geel of bruin toe voor variatie, of ga creatief en voeg gezichtjes toe voor een speelse uitstraling. Jij bent de baas over jouw tekening. Experimenteer met acrylverf, kleurrijke stiften of deze magische aquarelpotloden van Stabilo voor verschillende looks. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de eindeloze mogelijkheden! Ben je uitgetekend, plof dan lekker op de bank in deze grappige aardbeien deken met een bak verse aardbeien!

Aardbei Realisme
Aardbei Inkleuren
Aardbei Tekenen 3