Hoe Kun Je Een Angry Bird Tekenen

In deze beginner les gaan wij je laten zien hoe je ‘Red’ de Angry Bird Tekenen kan. Er zijn best veel bekende vogels in de wereld van de cartoons en animatie. Denk aan Donald Duck, Tweety, en Zazoe van de Leeuwenkoning. Of de Papegaaitjes van Crokey. Ook is er een wat minder vrolijke vogel en die gaan wij hier onder tekenen, namelijk de explosieve Red van Angry Birds. Angry bird tekenen is helemaal niet moeilijk, en toch wordt Red meteen herkend als ‘The Angry Bird’. Om te beginnen heb je een cirkel vorm nodig. Hier na tekenen wij als eerst zijn bekende pikzwarte wenkbrauwen en boos kijkende ogen in. we gebruiken de kleur rood om aan te geven wat je stap voor stap gaat tekenen.

Angry Bird Tekenen 1
Red's Wenkbrauwen

Red’s Snavel

Een angry bird tekenen kan uiteraard niet zonder dat jouw ‘Red’ boos genoeg kijkt? Is dat gelukt, dan kunnen we beginnen aan de volgende stap. Hier gaan we beginnen met de snavel van ‘Red’. De snavel van ‘Red’ is vrij kort een dik, wat bij veel kleine vogels het geval is. Het is handig om je eerste lijnen te beginnen vanaf de onderkant van de ogen. De buitenste lijnen geven de snavel vorm aan, dus daar begin je mee. Vindt je het moeilijk om te bepalen hoe groot de snavel moet worden? Dan kun je ook eerst een cirkel schetsen, zo groot als je ‘Red’ zijn snavel wil hebben. Hier kun je vervolgens de snavel in tekenen. Op die manier blijven de verhoudingen goed.

Angry Bird Tekenen 2
De Snavel

Een Paar Veren Voor Angry Bird Tekenen

Met het tekenen van de veren ben je zo klaar. Begin vanaf de kop, en teken een lange bocht voor de linker veer. Daarna kun je tegen de veer aan beginnen met de tweede veer. Deze zit iets hoger en eindigt in lijn met het diepste punt van de wenkbrauwen.  De staart bestaat uit drie kleine veertjes. Dit zijn kleine rechthoekjes die een beetje gebogen staan. De middelste is iets dikker dan de twee staartveertjes aan de buitenrand. en ook iets langer. En zo ben je al weer bij de laatste stappen van het Angry bird tekenen! In de volgende stap gaan we verder met zijn buik en dan hoef je alleen nog maar zijn knalrode kleur te geven.

De veren 1
De veren 2

Tijd om in te kleuren

Zoals je ziet is je eerste Angry Bird nu bijna klaar! Met de laatste ronde lijn tekenen we een scheidingslijn van voor zijn borst. Deze krijgt een lichtere kleur dan de felle rode veren die hij heeft. Zo lijkt het nog meer op een vogel, en het geef je tekening wat meer details. Deze ga je ook toevoegen door het gebruik te maken van je kleuren. Zo zie je dat het gebruik van de donker rode kleur meer diepte en zelfs nog wat extra boosheid toevoegt. De dikke zwarte kleuren benadrukken de emoties, en de fel rode kleur laat zien dat je goed moet oppassen voor ‘Red’ zijn opvliegendheid. Ben je klaar met het natekenen? Kijk dan even een leuke aflevering Angry Birds op Youtube om te pauzeren.

Angry Bird Tekenen 3