De kleine zeemeermin is al generaties lang één van de meest geliefde Disney prinsessen. misschien heb jij ook wel één of meerdere van deze super mooie zeemeerminnen.Van haar prachtige lange haren tot haar zee blauwe staartvin, Ariël is gewoon geweldig. Laten we snel beginnen, want we hebben flink wat stappen te door lopen. Ariël tekenen we met twee basisvormen, twee ovalen. hoe groot je deze maakt hangt af van je papierformaat en hoe groot je Ariël tekenen wilt. Zo heeft één van onze tekenaars een lijntjes schrift gebruikt. Het hoofd was hier drie lijnen hoog en het lichaam twee lijnen. De boven en onderarm zijn samen rond de drie en een halve lijn. Als laatste in deze stap maken we een gebogen lijn vanaf het hoofd, en de nek, helemaal naar onder om straks de staart te tekenen. Wij hebben hier totaal elf lijnen voor gebruikt..

Ariël tekenen 1
ogen Tekenen
Een Mondje

Het Gezicht van Ariël Tekenen

Om meteen een moeilijk onderdeel van onze les te tackelen gaan we met het gezicht van onze prinses starten. Wij vonden het handig om met het oog en de neus te beginnen. Hier hebben we wel een liniaaltje voor gebruikt. En ook wij hebben even goed moeten oefenen voor he gewenste resultaat er was. Te groot, scheef of te ver uit elkaar staande ogen geeft Ariël een gek gezicht. Oefen daarom met schetsen van de ogen op een los papier. Een mooie set schetspotloden van Bruynzeel is hier perfect voor. De ogen bestaan maar uit enkele C-vormige lijntjes, maar iedere kromming is essentieel. Het binnenste boogje is voor het pupil, die je later zwart zal kleuren. Hierna komt een licht gebogen lijn voor de iris, het gekleurde deel van de ogen. nadat je de ogen hebt gemaakt geef je Ariël nog enkele kleine wimpers voor extra uitstraling.

Ariël tekenen Haar
Ariël's Haar Langer

Mond, Kaaklijn, Haren

Dan nu de mond. De bovenste lijn van haar lip staat een klein stukje omhoog en zakt vervolgens tot aan de helft van het voor ons linker oog. Met één kleine boog vanaf de bovenlip vorm je een opening voor Ariël’s mond. Deze geef je nog een C-vormige lijn, zo ontstaat de onderlip. Schets in de ovaal van stap één de kin en de kaaklijn. Met een lichte golfbeweging langs het recht oog tekenen we de hoofdvorm van Ariël. De wenkbrauwen beginnen aan het eind van deze golflijn. We gebruiken deze namelijk als steuntje bij de start van het nateken van Ariël’s haar. De onderste haarlijn stopt net bij haar wenkbrauw, waar je meteen de volgende golflijn aan vast kunt maken. De laatste ‘golf’ die we hier tekenen is de hoge lijn bovenaan, die naar beneden valt en eindigt in twee klein gebogen puntjes.

Ariël's Torso Tekenen
Armen Er Bij
Handjes Tekenen

Nog Meer Golvende Lokken

Zo speels als de zee en zijn golven, is ook het prachtig haar van Ariël. Wij beginnen met de lijn naast het voor ons linker oog. Deze zit vast aan de punt van de voorste lok, en geeft aan waar Ariël’s oren zouden zitten. Ook is deze lijn dezelfde als die van haar hoofd, kortom, een belangrijke lijn. Hier tekenen we de lange gebogen lijn aan vast, van ongeveer drie en een half lijn op je blad (rond de 3/4 centimeter). De lange haren helemaal links beginnen hoog en buigen dan langzaam tot ooghoogte, en haar weg vervolgt tot aan het lijfje. Met twee losse lijnen maken we Ariël’s haar zo lang dat het in de buurt van haar armen komt. Met een soepele S-lijn geef je Ariël haar rechter lok en ben je, voor nu, klaar met al het haar.

Ariël tekenen haar tekenen 3
De Staart 1
Tekenen staart 2
Ariël’s Lijfje

Het dunne lijf van prinses Ariël tekenen we in de volgende stap na. Vanaf het hoofd zijn de twee lijnen voor de hals een goed startpunt. Deze lopen schuin naar beneden en eindigen net boven je tweede ovaal. Voor ons rechts, loopt de schouder die je bij Ariël tekenen gaat. Deze volgt de ovalen vorm en geeft ook makkelijk aan waar de schelpen bikini begint. Zo zie je, als je basis goed is, kan ook jij een prachtige Ariël tekenen. Nu je het lijfje hebt getekend gaan we de armen maken. Deze heb je al in positie gezet en hoeven dan ook alleen nog maar vast getekend te worden. Teken Ariël’s handen vooral niet te groot, zowel haar vingers als haar polsen zijn erg smal. Vergeet je niet de haren aan Ariël toe te voegen, dan is dit ook direct gedaan.

Ariël's Staartvin
Ariël Bijna klaar
En Tot Slot

Je mag nu de glimmende staart van Ariël tekenen. Hier voor beginnen we met twee gebogen vinnetjes die als een riem aan Ariël’s buik vast zitten. Ook hier komt de C-vorm weer terug. Het lichaam en de staat vloeien bijna in elkaar over. Houd dan ook deze soepele vorm aan tot het eind van de vin, naast de hulplijn uit stap één. Voor de twee staarvinnen eindig je met twee smalle ‘bladeren’. Met enkele mee vormende lijnen er in ziet de staart er echter uit. En hiermee is het Ariël tekenen bijna aan zijn einde gekomen. Gum alle overbodige lijnen weg, en geef Ariël de kleuren die haar laten stralen. Nog een laatste tip: Door de buitenlijnen allemaal met een zwarte inkt te benadrukken krijgt Ariël een echte Cartoon look. Vul je de staart met schubben, dan lijkt Ariël nog meer op de mooiste prinses van de zee!

Ariël Tekenen in kleur

Verrijk je tekening met de stickers uit het super dikke, leuke kleurboek van De kleine zeemeermin. Zo leer je meteen alle figuren uit de film kennen en heb je uren lang kleurplezier!
Wil je nog meer cartoons tekenen? Dan kun je Mickey Mouse eens proberen, of Spongebob Squarepants! In onze Kawaii categorie vindt je voorbeeldjes die gemakkelijk na te tekenen zijn. Ze zijn erg populair bij kinderen en echt álles wat je maar leuk vindt kun je veranderen in deze schattige tekenstijl.