De kleine zeemeerminhttp://De kleine zeemeermin is al generaties lang één van de meest geliefde Disney prinsessen. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij een les Ariël Tekenen willen aanbieden. Van haar prachtige lange haren tot haar zee blauwe staartvin. Laten we snel beginnen, want we hebben flink wat stappen door te lopen. Duik in je potloden en Natekenen maar. Ariël tekenen we met twee basisvormen, twee ovalen. hoe groot je deze maakt hangt af van je papierformaat en hoe groot je Ariël tekenen wilt. Zo heeft één van onze tekenaars een lijntjes schrift gebruikt. Het hoofd was hier drie lijnen hoog en het lichaam twee lijnen. De boven en onderarm zijn samen rond de drie en een halve lijn. Als laatste in deze stap maken we een gebogen lijn vanaf het hoofd, en de nek, helemaal naar onder om straks de staart te tekenen. Wij hebben hier totaal elf lijnen voor gebruikt..

Ariël tekenen 1
ogen Tekenen
Een Mondje

Het Gezicht van Ariël Tekenen

Om meteen een moeilijk onderdeel van onze les te tackelen gaan we direct met het gezicht van onze zee prinses aan de slag. De ogen zijn zeer belangrijk en dienen echt goed te staan. Te groot, scheef of te ver uit elkaar geeft Ariël een uitstraling die je niet hoopt te tekenen. Oefen daarom met schetsen van de ogen, dit kun je ook op een los papier doen. Wanneer je er klaar voor bent teken je het eerste oog. Wij vonden het handig om met het oog en de neus te beginnen. Hier hebben we wel een liniaaltje voor gebruikt. En ook wij hebben even goed moeten oefenen voor he gewenste resultaat er was. De ogen bestaan maar uit enkele C-vormige lijntjes, maar iedere kromming is essentieel. Het binnenste boogje is voor het pupil, die je later zwart zal kleuren. Hierna komt een licht gebogen lijn voor de iris, het gekleurde deel van de ogen. nadat je de ogen hebt gemaakt geef je Ariël nog enkele kleine wimpers voor extra uitstraling.

Ariël tekenen Haar
Ariël's Haar Langer

Mond, Kaaklijn, Haren

net onder Ariël’s neusje begint de mond. De bovenste lijn van haar lip punt een klein stukje naar boven en zakt vervolgens naar beneden tot aan de helft van het voor ons linker oog.
De twee lijn van de bovenlip is maar licht gebogen. Met één kleine boog vanaf de bovenlip vorm je een opening voor Ariël’s mond. Deze geef je nog een C-vormige lijn er aan vast, en zo ontstaat de onderlip. De ovaal die je gemaakt hebt in stap één ga je nu een beetje vorm geven, door hier de kin en de kaaklijn in de vormen. Met een lichte golfbeweging langs het recht oog kunnen we de hoofdvorm van Ariël tekenen. Ook geeft dit meteen hulp bij het tekenen van de dunne wenkbrauwen. Deze beginnen namelijk aan het eind van deze golflijn. Ook de wenkbrauwen moeten van het juiste formaat zijn, en vooral op de goede plek staan. We gebruiken deze namelijk als steuntje bij de start van het nateken van Ariël’s haar. In een sierlijke V-vorm begint de punt van Ariël’s golvende haar. De onderste lijn stopt net bij haar wenkbrauw, waar je meteen de volgende golflijn aan vast kunt maken, die boven de voorste lok haar eindigt. De laatste ‘golf’ die we hier tekenen die de hoge lijn bovenaan, die naar beneden valt en eindigt in twee klein gebogen puntjes.

Ariël's Torso Tekenen
Armen Er Bij
Handjes Tekenen

Nog Meer Golvende Lokken

Zo speels als de zee en zijn golven, is ook het prachtig rode haar van deze prinses. Wij beginnen met de rode lijn naast het voor ons linker oog. Deze zit vast aan de punt van de voorste lok, en geeft aan waar Ariël’s oren zouden zitten. Ook is deze lijn dezelfde als die van haar hoofd, kortom, een belangrijke lijn. Hier tekenen we de lange gebogen lijn aan vast, van ongeveer drie en een half lijn op je vel (rond de 3/4 centimeter). De lange haren helemaal links beginnen hoog en buigen dan langzaam tot ooghoogte, waarop deze weer een beetje afbuigt tot aan het lijfje. Met twee losse lijnen maken we Ariël’s haar zo lang dat het al dicht in de buurt van haar arm komt. Met een soepele S-lijn geef je Ariël haar rechter lok, en dan ben je voor nu eventjes klaar met al het haar.

Ariël tekenen haar tekenen 3
De Staart 1
Tekenen staart 2
Ariël’s Lijfje

Het dunne elegante lijf van prinses Ariël tekenen we in de volgende stappen zo goed mogelijk na. Vanaf het hoofd zijn de twee lijnen voor de hals een goed begin. Deze lopen schuin naar beneden, en eindige net boven je tweede ovaal. Voor ons rechts loopt de schouder die je bij Ariël tekenen moet. Deze volgt de ovalen vorm en geeft ook makkelijk aan waar de schelpen bikini begint. Het bandje van Ariël’s bikini is ook een handig steuntje. Deze teken je net binnen de ovaal. En hierdoor zie je meteen weer waar de schelpen en de lijn van haar borst en heupen moeten komen. Zo zie je, als je basis goed is, kan ook jij een prachtige Ariël tekenen. Nu je het lijfje hebt getekend gaan we de armen maken. Deze heb je al in positie gezet en hoeven dan ook alleen nog maar daadwerkelijk getekend te worden. Teken Ariël’s handen vooral niet te groot, zowel haar vingers als haar polsen zijn erg smal, zodra je te grote vingers maakt zal dit iedere Disney fan opvallen. Vergeet je niet de haren aan Ariël toe te voegen, dan is dit ook direct gedaan.

Ariël's Staartvin
Ariël Bijna klaar
En Tot Slot

Gelukkig hebben om de staart van Ariël tekenen niet zo veel stappen meer nodig. Maar, het resultaat van jouw Disney Nateken opdracht zal vast en zeker de moeite waard zijn. Voor de staart beginnen we met twee gebogen vinnetjes die zoals een riem aan Ariël’s buik vast zitten. Ook hier komt de C-vorm weer terug. Het lichaam en de staat vloeien bijna in elkaar over. Houd dan ook deze soepele vorm aan om zo tot het einde van de staartvin te komen, naast de hulplijn die je in de eerste stap hebt gemaakt. Voor de twee staarvinnen eindig je met twee smalle ‘bladeren’ met enkele mee vormende lijnen er in. En hiermee is het Ariël tekenen bijna aan zijn einde gekomen. Gum alle overbodige lijnen weg, en geef Ariël de kleuren die haar laten stralen. Nog een laatste tip: Door de buitenlijnen allemaal met een zwarte inkt te benadrukken krijgt Ariël een echte Cartoon look. Gebruik hier bijvoorbeeld een dunne stift of fineliner voor.

Ariël Tekenen in kleur

Wil je nog meer cartoons tekenen? Dan kun je Mickey Mouse eens proberen, of Spongebob Squarepants!