Astronaut Tekenen 3

Welkom op de pagina Astronaut tekenen. Hoe geweldig zou het zijn om te kunnen vliegen tussen de sterren en planeten, opzoek naar andere mensen of dieren. Wie weet wat er allemaal in het universum te vinden is. Een Astronaut kan je heel veel vertellen over de hemel, de ruimte en de aarde. In deze les gaan we dan ook een echte leuke ruimtereiziger natekenen.

De Helm Van Je Astronaut Tekenen

Aller eerst gaan we beginnen met het natekenen van de helm. De helm van een astronaut is behoorlijk groot en heeft een ovale vorm. Om de helm te tekenen, verleng je een lijn naar beneden vanaf de onderkant van de ovale hoofdvorm. Dit zal de nek van het ruimtepak zijn die later aan het lichaam wordt verbonden. Teken vervolgens een grotere bolvorm rond de oorspronkelijke ovale vorm, waarbij je aan de voorkant een opening voor het vizier vrijlaat. Teken licht gebogen lijnen die elkaar ontmoeten bij afgeronde punten om de bolvorm van de helm te creëren. We kunnen nu wat details aan de helm toevoegen. Teken een gebogen lijn in het midden van de helm om het vizier te creëren, en teken dan een lijn rond de onderkant van de helm voor de rand.

Astronaut Tekenen 1
Helm

Een Pak Voor In De Ruimte

In de volgende stap van deze uitleg over hoe je een astronaut tekenen moet, gaan we ons richten op het lichaam van de astronaut. We starten met het ruw schetsen van het lichaam van het ruimtepak. Dit omvat de brede schouders, dikke romp en voeten die wel wat op laarzen lijken. Begin met het tekenen van twee lijnen die schuin naar beneden lopen vanaf de schouders van de helm. Dit doe je om de helling van de schouders van de astronaut weer te geven. Teken nu een ovale vorm voor het lichaam, met licht afgeronde hoeken. Voeg omgekeerde U-vormen toe voor de voeten en benen. Maak je nog geen zorgen over perfecte verhoudingen hier. Richt je op het grofweg vastleggen van de vorm en omvang van het ruimtepak.

Astronaut Tekenen 2
Armpjes Tekenen

De Armen En Het Astronauten Pak

Dan zijn we nu aangekomen bij het tekenen van de armen voor je astronaut. Dit doe je door twee smalle gebogen lijnen te tekenen. Deze strekken zich uit vanaf de zijkant van het lichaam. gebogen lijnen die zich uitstrekken vanaf de zijkanten van het lichaam om de armen te creëren. Het armpje wat we aan de rechter kant tekenen gaat met een bocht omhoog, zodat de astronaut later zijn vlag kan vasthouden. De andere arm maak je recht of licht gebogen bij de elleboog. Dan kunnen we nu gaan beginnen met ruimtepak van de astronaut tekenen. Begin hier voor met het tekenen van lijnen rond de armen en benen om de vorm van het pak te creëren. Daarna voeg je verschillende details toe zoals zakken, ritsen en knopen. Voel je vrij om andere dingen ook te tekenen, waar van jij vindt dat deze er goed uitzien bij jouw astronaut.

BackPack en Riem
Details Toevoegen
Een Volwaardig Astronaut Tekenen

Bijna zijn we al weer aan het einde van deze nateken les gekomen. Ben je helemaal tevreden over je basisstructuur, dan kun je direct beginnen aan met de verfijning van de lijntekening. Teken zorgvuldig de omtrekken opnieuw en let dit keer wél op symmetrie en verhoudingen. Voeg nog enkele details toe zoals plooien en naden op het ruimtepak, richels en panelen op de rugzak, en tasjes en mechanismen langs de riem van de astronaut. Natuurlijk kun je het pak helemaal naar jouw wensen stijlen. Zo kun je hem een bloemenpak geven of een ander soort computertje op zijn riem. Misschien kijkt die van jou wel Netflix.

De Vlag In De Grond

Tot slot kunnen we de astronaut tekenen met een vlag in zijn handen. de vlag is naast het inkleuren de laatste stap van onze les. Voor een mooie vlag trek je een lange, verticale lijn vanaf de hand om de vlagmast te creëren. De vlagmast is groot, en moet dan ook boven het hoofd van de astronaut uitsteken. Teken als laatste nog een kleine rechthoek of driehoekige vorm voor de vlag. Gebruik ook hier jouw creativiteit en bedenk een mooie vlag voor jouw astronaut. Misschien de vlag van Nederland, of een vlag van een fantasieland waar jouw astronaut woont. En wil je het nog gekker maken, dan kun je de achtergrond ook nog eens zelf tekenen. Misschien wil je wel een Poes tekenen die met jouw astronaut op reis gaat. Wil je ook een raket voor jouw astronaut tekenen, dan vind je door Hier te klikken een aantal leuke voorbeelden.

Astronaut Vlag