jij hebt vast wel een aantal Hotwheels autootjes tussen je speelgoed liggen. We snappen dat je dan zelf ook wel jouw eigen auto wil leren tekenen. Daarom helpen we jou met een opzetje. Vanuit hier kun je verder doorgaan met de details van de auto. Daarnaast kun je ook nog in verschillende stijlen een auto tekenen. Probeer bijvoorbeeld eens om een auto te tekenen in cartoon stijl, of maak er een technische tekening van. Een auto tekenen in verschillende stijlen is erg leuk en leerzaam. Wees dus niet bang om fouten te maken, en begin gewoon met tekenen. Oefen eens met dit mooie setje Bruynzeel potloden. Super handig want ze tekenen zacht, en je hebt altijd een gum bij de hand! Na verloop van tijd ga je merken dat je snel stappen vooruit gaat omdat je de basis onder de knie krijgt.

Auto Tekenen 1

Auto Tekenen Basis

Als eerst gaan we de basiselementen van een auto tekenen. Kijk goed naar de plaatjes in deze stap voor stap les. Oefen door eerst op een kladpapier te schetsen als je het nog lastig vindt om de basisvormen spoel na te tekenen. We beginnen met het maken van een kwart cirkel die het dak van de auto vormgeeft. Zie het voor je als een zon die boven water uitkomt aan het begin van de dag. Daaronder tekenen we een brede rechthoek met afgeronde hoeken. Nu zie je hoe lang en hoog je auto gaat worden. Past hij goed op je blad, of wil je hem nog groter? Door te schetsen heb je de ruimte om nog aanpassingen te maken.

De Lampen En Ramen Schetsen

Vervolgens gaan we wat details aanbrengen op de auto. Begin met het tekenen van de ramen van de auto. Volg de contouren van het dak, en teken op die manier een groot vlak in de bovenkant van de auto. Aan de linker kant komt een buitenspiegel, deze is een beetje als een vierkant, maar ook weer zonder scherpe hoekjes. De andere kant van het grote raam loopt naar beneden af. In een volgende stap zullen we dit grote vlak gaan onderverdelen in drie ramen. Linksonder in het raam maak je een bolvormige spiegel. Teken nu de lampen voor aan de auto en een achterlicht. Verschillende auto’s hebben verschillende vormen, dus voel je vrij om de lampen de vorm te geven die jij leuk vindt.

De Wielen en Details Voor Je Auto Tekenen

Laten we nu de twee wielen tekenen. TIP: Vind je het nog lastig om een mooie cirkel te tekenen? Gebruik dan een rond voorwerp om je hierbij te helpen. Met bijvoorbeeld een muntje of de dop van een fles. Trek met je potlood een lijn om je dopje, en je hebt de perfecte cirkel. In het midden van de wielen tekenen we nog een klein cirkeltje. Deze zijn om de velgen te tekenen. Dat zijn de vaak zilveren platen die in het wiel zitten en draaien als de auto aan het rijden is. Als dit gelukt is schets je nog een cirkelvorm rond je band, en maken we vast een beginnetje door de lijnen van de deuren te schetsen. Het grote raam delen we op in drie stukken. op naar de volgende stap!

Je Auto Is Bijna Klaar

Zoals je ziet is het best makkelijk om een mooie auto te tekenen. En nog maar een paar stapjes, dan is je auto helemaal klaar om in te kleuren. We gaan verder door de motorkap van de auto te tekenen. Ook accentueren we de voorlampen. Het ziet er strak uit, wanneer de contouren van de motorkap nauw aansluiten op de lampen, kijk maar naar het dunne lijntje. Daarna teken je de vooruit en de achterruit van de auto na. Zorg ervoor dat je nauwkeurig werkt, en dat je de buitenranden niet raakt. Hierna kun je een knipperlicht in de buitenspiegel tekenen, en de sierlijsten aan de zijkant van de auto.. Die zorgen ervoor dat de zijramen mooi van elkaar worden gescheiden. Het wordt al een echte raceauto.

Auto Tekenen 5
Auto Tekenen 6

Op Naar De Finish

Tot slot gaan we stap voor stap de auto veranderen in jouw eigen raceauto. Teken allereerst de velgen, bijvoorbeeld zoals de zonnetjes in onze afbeelding. Je mag natuurlijk ook een ster of een andere vorm tekenen, kijk maar eens naar een aantal voorbeelden van mooie velgen. Daarna teken je de deurgrepen en een uitlaat van de auto. Kijk nog eens goed naar alle contouren van de auto en gum waar nodig is nog de ondersteunende lijnen weg. Zorg ervoor dat alle rechte hoeken soepel worden afgerond, zoals je bij de bumper goed kunt zien. Dit geeft je auto een gladde en luxe uitstraling. Als je goed de stappen in de tekst en afbeeldingen hebt gevolgd zou je nu je eerste auto tekenen les hebben afgerond! Kleur je auto mooi in met deze coole Metallic Kleurpotloden van Bruynzeel en racen maar.

Auto Tekenen 7

je hebt geleerd hoe je gemakkelijk een auto tekenen moet in slechts een aantal stappen. Dit betekend niet dat je nu helemaal niets meer kunt tekenen. Er zijn zoals je hier onder ziet verschillende soorten auto’s en allemaal hebben zij hun eigen stijl. Wij hopen dat je lekker gaat oefenen met het tekenen van nog veel meer auto’s. Wil je een specialist worden in het tekenen van auto’s? Dan brengen wij graag dit geweldige natekenlesboek onder de aandacht. niet alleen het tekenen van auto’s is leuk, ook spelen met auto’s is een fantasierijke activiteit voor het kind. met deze Lego raceauto kun je leren bouwen en uren spelen met jouw autootjes en poppetjes.