Bij Tekenen met een Vrolijk Gezicht

Ben je op zoek naar een leuke en eenvoudige tekenuitdaging? Bij tekenen is een leuke onderwerpen om te leren tekenen, met hun vriendelijke gezichtjes en kenmerkende gestreepte lijven. Of je nu een beginner bent of je tekenvaardigheden wilt aanscherpen, deze stap-voor-stap handleiding helpt je om een bij te tekenen die zoemt van plezier. Dus pak je potloden en laten we beginnen!

Teken de Basisvormen

Start als eerst met het tekenen van het grootste deel van de bij: het lijf. Teken een ovaal in het midden van je papier; dit wordt de basis waarop je voort gaat bouwen. Zorg ervoor dat je licht tekent, zodat je ook later nog gemakkelijk correcties kunt maken.

bij tekenen eerste stap
bij tekenen lijf

Voeg het Hoofd toe

Dan gaan we nu het hoofdje van de bij tekenen. Teken een kleinere cirkel die overlapt met de bovenkant van het ovaal. Dit is het hoofd van de bij. Het moet glad overgaan in het lijf zonder scherpe hoeken om de vriendelijke aard van onze bij weer te geven.

Teken de Gelaatstrekken

Binnen het hoofd, teken twee grote, ronde ogen. Geef de ogen leven met kleine cirkels voor de glans en vul ze in voor de pupil, maar laat het glanzende deel wit. Voeg een lachende mond toe en plaats twee gebogen lijnen bovenop het hoofd voor de antennes, met aan het einde van elke antenne een kleine bol.

Bij Tekenen Strepen en Staart

Ga terug naar het lijf en teken horizontale, gebogen strepen om de karakteristieke zwart-gele patronen van de bij te creëren. Aan het uiteinde van het lijf, teken je een klein driehoekje dat wijst naar de staart.

Bij Pootjes
Bij Tekenen Ogen en Mond
Bij Vleugels

De Vleugels

Teken twee grote, licht gebogen vleugels aan de bovenkant van het lijf. De ene vleugel is groter en duidelijker zichtbaar dan de andere, die deels verstopt is achter de eerste vleugel. Geef de vleugels een dunne structuur voor een realistisch effect. Je kan dit doen door met een heel lichte grijs of zelfs wil de vleugels een kleur te geven, maar doe dit zo minimalistisch mogelijk. Kleur je de vleugels te dik in, dan lijkt het er op dat de vleugels massief en zwaar zijn, in plaats van doorzichtig en licht.

Bij Tekenen : de Pootjes

Als volgende stap gaan we de pootjes nu aan het lijf tekenen. Elke poot bestaat uit twee delen: een bovenbeen en een onderbeen. De poten buigen lichtjes naar buiten en eindigen in kleine voeten. Deze maak je van kleine rondjes. En zo kun je al weer door naar de volgende stap van de les bij tekenen voor beginners.

Bij Tekenen eindresultaat

Details en Inkleuren

Voeg nu fijne details toe zoals lijntjes op de vleugels. Verfijn waar nodig de tekening en maak de lijnen die je wilt behouden donkerder. Tot slot, kleur je bij in met zonnig geel voor het lijf en zwart voor de strepen, poten en antennes. De vleugels kunnen een zachte blauwe of grijze tint krijgen om transparantie te suggereren.

Conclusie:

Met deze eenvoudige stappen heb je een geleerd hoe je een vrolijke bij tekenen kan voor jouw kunstwerk. Tekenkunst is een heerlijke bezigheid die niet alleen ontspant, maar ook je creativiteit stimuleert. Deel je creatie online met de hashtag #bijtekenen en zie hoe anderen dezelfde stappen volgen om hun eigen unieke bijen tot leven te wekken. Veel tekenplezier! Wil je eens een ander dier tekenen? Probeer dan eens de handleiding van de kikker. Wil je liever een leuk en leerzaam spel over bijen spelen? Kijk dan eens naar dit bijenspel , het is enorm leuk en mooie gemaakt. Gezellig om na het maken van een tekening te spelen!