Ondanks dat je het iedere dag draagt, weten lang niet alle mensen hoe je een mooie broek tekenen kunt. Regelmatig vergeten mensen dat een broek vol details kan zitten. De broekzakken worden getekend, maar vaak niet de gulp, of de omslag van een broek bij je enkels. Ook zie je tegenwoordig heel veel broeken met patroontjes, afbeeldingen er op en gaten er in. Dit is ook een stuk leuker dan dat je een rechttoe rechtaan broek tekenen gaat. Daarom laten wij je in deze paar stappen zien wat voor verschillende broeken je kunt natekenen.

Model Benen Broek
Broek Tekenen 1

De Basis Voor Jouw Broek Tekenen

Een broek tekenen begint met het schetsen van de basisvorm. Start met het maken van een rechthoekige vorm die de benen vertegenwoordigt en probeer vervolgens een realistisch paar benen na te tekenen. Voeg daarna lijnen toe om de middenvoor en middenachter aan te geven. Dit zijn de lijnen waarlangs de broekspijpen samenkomen aan de voorkant en achterkant. Ze helpen bij het correct plaatsen van belangrijke elementen zoals de gulp of rits. Markeer ook de taillelijn en het kruis. Deze basisvorm zal als leidraad dienen voor verdere details. Breid de schets uit door de pijpen te definiëren. Teken toelopende lijnen voor de benen en voeg extra stofplooien toe waar nodig. Markeer de tailleband bovenaan en zorg ervoor dat deze parallel loopt aan de taillelijn. Dit geeft de broek vorm en structuur.

Knopen En gaten
Denim Stijl

Spijkerbroek Vol Gaten

Voeg vervolgens zoveel mogelijk realistische details toe zoals zakken, naden en ritsen. Kijk eens goed naar je eigen broek, en zie wat er allemaal aan en op zit. Plaats de zakken aan de zijkanten en voeg eventuele decoratieve elementen toe. Verfijn de naden langs de zijkanten en middenvoor. Denk na over het type sluiting (rits of knopen) en teken deze naar jouw voorkeur. Verbeter de schets door symmetrie en verhoudingen te controleren. Voeg extra details toe aan de tailleband en zoomlijnen aan de onderkant van de broekspijpen. Zie je dat het echt een verschil maakt of je de broek egaal blauw kleurt, of met strepen de Denim stof naar voren laat komen. Vergeet niet schaduwen en witte draadjes aan de gaten toe te voegen voor een realistischere uitstraling. Nu ben je klaar om je tekening in te kleuren. Experimenteer en laat je creativiteit de vrije loopt!

Broek Tekenen 2
Details In Je Denim

Inspiratie Om Te Oefenen

De mogelijkheden zijn eindeloos bij het tekenen van broeken, en eigenlijk alle kleding. Teken je kleren voor jouw model, je huisdier of misschien je Paper Duck. Het internet is een bron van informatie, en met de juiste kennis zullen jouw teken vaardigheden beter en beter worden. Kijk maar eens hier naar een filmpje over Denim broeken tekenen. Blijf oefenen en plezier hebben met natekenen!