cadeau tekenen klaar


Ontdek de kunst van cadeau tekenen en geef een persoonlijke draai aan speciale momenten zoals verjaardagen, Sinterklaas en Kerst. Herinner je die opwindende momenten waarop je cadeautjes gaf of kreeg? Iedereen koestert die vreugdevolle verrassingen met hun naam erop. Wij bieden een stapsgewijze uitleg over hoe je een cadeau kunt tekenen, die je met al jouw fantasie kunt aanpassen en kleuren. Laat je creativiteit de vrije loop, want geen cadeau hoeft hetzelfde te zijn. Tip: Uit een doos kan van alles komen, teken maar eens een levende vorm van jouw cadeautje zoals een echte dino of het verhaal uit een prentenboek.

We Beginnen Met Een Ruit

Als basis van onze tekening beginnen we met een ruit. Dit is het begin van de deksel. Bepaal vooraf hoe groot je jouw cadeau gaat tekenen, zodat je hier rekening mee kunt houden op je papier. Er komt namelijk nog een aardig stuk onder, en ook boven. boven op de deksel maken we namelijk een mooie strik. De ruit gaan we vervolgens driedimensionaal maken door aan de punten twee rechte lijnen naar beneden te tekenen. Met een gelijke afstand van je ruit, verbind je deze lijnen aan elkaar. Dit doe je door twee schuine lijnen te tekenen die naar elkaar toe lopen tot aan het middelpunt van je deksel. En zo heb je al een basis voor jouw deksel, makkelijk toch! En voor écht rechte lijnen, kun je deze Glitter Liniaal gebruiken.

De Doos Van Je Cadeau Tekenen

Nu je de deksel al klaar hebt, kun je beginnen aan het tekenen van de doos waar je cadeau in zit. Net als bij de deksel, bestaat deze weer uit twee rechte lijnen naar beneden, en twee lijnen die naar elkaar toe gaan voor de onderkant van de doos. Let op, de doos is net iets smaller dan de deksel van je cadeau. Zo valt hij realistischer over het cadeau heen. Je kunt ook hier weer zelf kiezen hoe lang je jouw lijnen maakt zodat je cadeautje klein of groot wordt.

Een Mooie Strik Er Omheen

Dan is het nu tijd om je cadeautje dicht te strikken. De vier lijnen die je nodig hebt om de strik te maken teken je ongeveer één tot drie centimeter van het middelpunt af, van iedere zijde aan de doos. Als je een strik op je cadeau wilt tekenen, gum dan een stuk van de doos weg. Teken een cirkel in het midden van je cadeau, hier komen de krullen van je lint. Deze krullen maak je door twee bogen te tekenen vanaf de bovenkant van je cirkeltje. Kijk goed waar de bogen eindigen voor een mooie afwerking. Laat de bogen in een kromme lijn weer terug naar de cirkel lopen, en je strik is bijna klaar. Teken in het midden van de bogen nóg een kromme lijn om de strik zijn andere zijde te creëren. Met de puntjes onder aan je strik eindig je het lint.

cadeau tekenen
cadeau tekenen 2

Dan Nu, Het Leukste Van Een Cadeau Tekenen

Nu je klaar bent met het tekenen van al je basislijnen en een mooie strik, is het tijd om het cadeau jouw persoonlijke twist te geven. Ga je voor stippen, hartjes, dieren of bliksemschichten. De keuze is aan jou. Probeer met verschillende kleuren maar eens een aantal verschillende cadeautjes te maken. Oefen ook met verschillende vormen en maten cadeautjes. Zo leer je een grote stapel van alle cadeautjes die jij wil krijgen na te tekenen! Blijf in de feeststemming en teken lekker verder met ons. Wij kunnen je leren een heerlijke taart te tekenen. Tip: Is je tekening een cadeau om weg te geven, rol hem dan netjes op en plak hem mooi dicht met deze schattige For You stickers!

cadeau tekenen klaar