Ontdek de kunst van cadeau tekenen en geef een persoonlijke draai aan speciale momenten zoals verjaardagen, Sinterklaas en Kerst. Herinner je die opwindende momenten waarop je cadeautjes gaf of kreeg? Iedereen koestert die vreugdevolle verrassingen met hun naam erop. Wij bieden een stapsgewijze uitleg over hoe je een cadeau kunt tekenen, met de vrijheid om je tekening aan te passen aan je eigen voorkeuren. Laat je creativiteit de vrije loop, want geen cadeau hoeft hetzelfde te zijn. Ontdek meer in ons voorbeeld onderaan de pagina!

We Beginnen Met Een Ruit

Als basis van onze tekening gebruiken we de onderstaande ruit. Dit is het begin van de deksel, waar we verder op het cadeau aan gaan tekenen. Bepaal vooraf hoe groot je jouw cadeau gaat tekenen, zodat je hier rekening mee kunt houden op je papier. Er komt namelijk nog een aardig stuk onder. Ook boven aan de deksel houd je een stukje ruimte zodat je een strik op de doos kunt zetten wanneer je dit wilt. De ruit gaan we vervolgens driedimensionaal maken door aan de punten twee rechte lijnen naar beneden te tekenen. Met een gelijke afstand van je ruit, verbind je deze lijnen aan elkaar. Dit doe je door twee schuine lijnen te tekenen die naar elkaar toe lopen tot aan het middelpunt van je deksel. En zo heb je al een basis voor jouw deksel, makkelijk toch!

De Doos Van Je Cadeau Tekenen

Nu je de deksel al klaar hebt, kun je beginnen aan het tekenen van de doos waar je cadeau in zit. Net als bij de deksel, bestaat deze weer uit twee rechte lijnen naar beneden, en twee lijnen die naar elkaar toe gaan voor de onderkant van de doos. Let op, de doos is net iets smaller dan de deksel van je cadeau. Zo valt hij realistischer over het cadeau heen. Je kunt ook hier weer zelf kiezen hoe lang je jouw lijnen maakt zodat je cadeautje klein of groot wordt. Vind je het nog lastig om mooie rechte lijnen te tekenen met de vrije hand? Gebruik dan een liniaal, dat maakt het een stukje makkelijker.

Een Mooie Strik Er Omheen

Dan is het nu tijd om je cadeautje dicht te strikken. Deze stap bestaat uit een aantal lijnen die elkaar kruisen. De vier lijnen die je nodig hebt om de strik te maken teken je ongeveer 1 tot 3 centimeter van het middelpunt af van iedere zijde aan de doos. Als je een strik op je cadeau wilt tekenen, gum dan een stuk van de doos weg. Teken een cirkel in het midden van je cadeau, hier komen de krullen van je lint aan vast. Deze krullen maak je door twee bogen te tekenen vanaf de bovenkant van je cirkeltje. Kijk goed waar de bogen eindigen om te voorkomen dat ze uit proportie lijken. Laat de bogen in een kromme lijn weer terug naar de cirkel lopen, en je strik is bijna klaar. Teken in het midden van je bogen nóg een kromme lijn om de strik zijn andere zijde te creëren. Met de puntjes onder aan je strik eindig je het lint, en kan het cadeau open.

cadeau tekenen
cadeau tekenen 2
Dan Nu, Het Leukste Van Een Cadeau Tekenen

Nu je klaar bent met het tekenen van al je basislijnen en een mooie strik, is het tijd om het cadeau jouw persoonlijke twist te geven. Ga je voor stippen, hartjes, dieren of bliksemschichten. De keuze is hier volledig aan jou. Probeer met verschillende kleuren maar eens een aantal verschillende cadeautjes te maken. Oefen maar met verschillende maten cadeautjes en afbeeldingen en maak een grote stapel van alle cadeautjes die jij wil geven of krijgen! Laat je creativiteit de vrije loop en je zal zien dat je al snel het mooiste cadeau kunt tekenen. Zin om iets anders te tekenen? Klik dan verder om een kerstman of een kerstboom te tekenen.

cadeau tekenen klaar