Misschien wel een van de meest geliefde striphelden voor veel kinderen en hun ouders. Vandaag gaan we je stap voor stap laten zien hoe je de grappige Donald Duck kunt tekenen. Aan de hand van de volgende stappen laten wij je zien dat Donald Duck tekenen niet superlastig is. Met wat basislijnen zet je al snel een vrolijke eend op papier. Laten we snel beginnen en teken met ons mee.

Donald Duck Tekenen Kuif

Wanneer we Donald Duck gaan natekenen, beginnen we bij zijn hoofd. Je zou ook kunnen beginnen met het natekenen van de pet, maar dan moet je goed opletten dat deze de juiste grootte heeft. Je kunt daarna het hoofd misschien makkelijker aan de pet tekenen, maar dit brengt wat risico met zich mee. Daarom beginnen wij liever met de haren boven zijn, voor ons, linkeroog. Het beginpunt onderaan is een klein boogje, zoals je een haakje maakt (. Hier stapelen zich drie lijnen boven op, die je kunt zien als golfjes. De eerste steekt nog iets uit en is daarom iets langer. De bovenste twee lijnen zijn korter en hebben beide een andere vorm. Zie je dat de eerste wat puntiger en smal is? De derde lijn is wat meer rond en iets breder. Hier komt straks de lange lijn van het hoofd aan vast, dus zorg dat je over dit kleine stukje tevreden bent.

Donald Duck Kuif
Donald Duck Tekenen Hoofd

Koppie Koppie

Teken Donalds Snavel

Aan de linkerkant tekenen we een gebogen lijn naar beneden; dit zal de wenkbrauwvorm versterken. Deze lijn geeft later, met wat kleur, ook diepte aan Donalds gezicht. De lijn hieronder is heel minimaal gebogen en eindigt iets naar binnen. Hier komt straks de ovale vorm van het oog aan vast, en later beginnen we hier ook met het tekenen van de snavel. Aan de rechterkant van je eerste stap komt de bovenkant van Donalds hoofd. Deze lange lijn gaat even kort omhoog, voor ongeveer een kwart van de lijn, en buigt daarna langzaam af naar beneden waar zijn andere drie haarsprieten beginnen. Ben je tot nu toe tevreden over je basis? Nog een klein stukje en dan zijn we al toe aan de snavel. Eerst maken we nog de drie rechter punthaartjes. Deze zijn een halve tot hele centimeter lang. De laatste lijn die we voor nu van Donald Duck tekenen, is de afbuigende lijn die straks aan zijn snavel vast komt te zitten.

Een Vrolijke Eend

Een essentieel kenmerk van Donald Duck is zijn opvallende snavel. Bij het tekenen van Donald Duck streven we naar een mooi grote snavel, want een eend zonder snavel is geen eend. Om het karakter van Donald vast te leggen, beginnen we aan de linkerbovenkant, waardoor het een comfortabel startpunt wordt voor de ogen die later komen. Vanaf daar trekken we een boog schuin naar beneden, gevolgd door een golvende beweging die de hele rechterkant van zijn kop beslaat. Vervolgens draaien we soepel terug naar beneden voor het onderste gedeelte van de snavel. Schets verder met een lichte buiging naar beneden, een stijging net na het midden van de bovenste lijn, en weer omhoog vanaf dat punt tot het laatste stukje snavel links. Verbind dit met je beginpunt, en je hebt een liggende L-vormige snavel gecreëerd. Oefen met schetsen van bochten voordat je begint, en onthoud dat je gemakkelijk kunt gummen om perfectionisme te bereiken..

Ogen Van Donald

De ogen van Donald Duck tekenen is een korte en makkelijke stap. Het voor ons linker oog is een hoge ovale vorm die direct in de hoek van de snavel en zijn hoofd zit. Vanaf de beginlijn schets je de ovale vorm naar boven toe. Tip: De wenkbrauwlijn kun je natuurlijk ook eerst tekenen, zo is het makkelijker bepalen hoe hoog het oog wordt. Volg de lijn weer terug naar beneden en laat hem eindigen naast het puntje van zijn snavel. Je kunt al een pupil tekenen, maar wij doen eerst nog het rechter oog. Deze begint en eindigt in het lage gedeelte van Donalds snavel. Ook hier teken je de ovale vorm van het oog na, alleen bijna twee en een half keer zo breed als het linker oog. Dit ziet er zonder pupillen wat gek uit, maar je zal zien dat de ogen er beter uitspringen. Vul de ovale vormen nu op met de pupillen. Schets de vorm erin en haal een klein hoekje weg aan de bovenkant. Dit geeft de ogen extra uitstraling.

Ogen Tekenen
Ogen Met Pupillen
Laatste Details

Nu we bijna aan het einde zijn gekomen van het natekenen van Donald gaan we nog enkele lijnen schetsen die Donald tot leven gaan wekken. Zoals je ziet hebben we de zijn boven het linker oog door gebogen zodat deze een wenkbrauwvorm heeft. Dit zelfde doen we bij zijn rechter oog. Houd vanaf de rand van het oog ongeveer een halve centimeter afstand voor je begin punt, en teken een boog helemaal tot aan de andere kant van het oog. Ook de lijn waar zijn kuifje begint is iets verlengt. Dit geeft Donald nog een stukje extra diepte. Dit zelfde gebeurt bij de lach op zijn snavel. Rechts begint de mondhoek hoog in zijn snavel, en dik gedrukt. Vervolgens zakt deze om met een dunnere lijn weer stapje voor stapje omhoog te gaan. Hoe dichter je bij de linker kant van zijn mond komt, des te onduidelijker de lijn wordt. Vergeet je niet het kleine boogje op zijn snavel? Ook deze gaat van onder naar boven en van dun naar dik en weer terug. Hier komt dan ook zijn neus.

Donald Duck Met Pet 1
Donald Duck Tekenen 7
Donald Duck met pet 2
Een Hoedje Voor Donald

Als je wil kun je Donald Duck helemaal compleet maken met zijn favoriete kledingstuk, zijn hoedje. Deze maak je aan zijn hoofd vast, en begint met een lijn omhoog ter hoogte van zijn rechter oog. teken ongeveer een lijntje van 0,5 cm en laat deze vervolgens zakken tot net boven de drie haarsprietjes. Schets de hoed zelf alsof je een wolk maakt. Twee eivormige cirkels. Met een vlaggetje aan de zijkant van Donalds muts maak je het helemaal af! Zin om iets anders te tekenen? Kijk dan eens bij onze les Mickey Mouse Tekenen of probeer eens Ariël te maken.