Welkom bij deze leuke oefening, Eekhoorn tekenen in stappen. Wanneer je de stappen doorloopt zal je versteld staan van de mooie eekhoorn die je hebt getekend. Vind je het lastig om van een scherm na te tekenen? Print dan de afbeelding uit. Op die manier hoef je niet continue naar je scherm te kijken en kun je hem zelfs in het klein overtrekken. Je kunt ook nog gebruikmaken van een Tekentablet. Deze vind je in verschillende winkels en zijn tegenwoordig niet meer zo duur. Heel handig om goed te zien wat je tekent, en perfect voor het tekenen van schetslijnen. En terwijl jij lekker aan het tekenen bent, kan er iemand met jou mee kijken terwijl zij deze super schattige diamond painting maken.

Een Eekhoorn Tekenen Van Ovalen

Voor deze eekhoorn tekenen we allereerst de basisvorm. Hiermee ga je het model van de eekhoorn vorm geven zonder dat deze uit proportie geraakt. Als eerst tekenen we een ovaal van acht tot tien centimeter hoog in het midden van ons vel papier. Hier schetsen we vervolgens nog twee ovalen bij. Deze vormen de basis voor het lijf, de voorpoten, schouders en de kop. De tweede ovaal die we tekenen is ongeveer zes centimeter lang. De laatste ovaal is voor de kop, deze is nog net iets kleiner, en is ongeveer vijf en een half centimeter groot.

eekhoorn-tekenen-1

Daar Is Onze Eekhoorn

Super goed! Je bent nu al weer drie stappen verder. in de volgende stappen zal je zien dat dat jouw eekhoorn bekende uiterlijke kenmerken gaat krijgen. Zo gaan we de staart en de pootjes van de eekhoorn tekenen. Ook maken we alvast een opzet voor zijn koppie, door wederom een aantal vormen te schetsen. Ga zo door, en jouw eekhoorn plaatje ziet er straks net zo lief uit als een eekhoorn knuffeltje.

Oren Eekhoorn Tekenen

We gaan direct verder met de oortjes, die je weer met ovalen tekent. Dit zijn wel kleinere vormpjes, want de oortjes van deze eekhoorn zijn niet zo groot. Tip : Je kunt de haartjes die je straks gaat tekenen een beetje langer maken. Zo worden bijvoorbeeld de oortjes wat hoger en zachter. Ook lijkt de eekhoorn zo iets dikker, zoals je deze in de winter ziet. Maar laten we niet te snel gaan en eerst eens gaan kijken naar de volgende stappen. Zoals je hieronder kunt zien zijn de oortjes, het oogje en het neusje van onze eekhoorn heel klein. Nog geen centimeter hoog. Het oogje en het neusje zijn twee kleine rondjes, en de oortjes kleine ovaaltjes die we nog verder gaan verfijnen.

Stap-Vier-Koppie
Eekhoorn-pootjes
Eekhoorn-Armpjes

Teken Pootjes En Staart

Als laatste stap voor we de details aan aanbrengen, tekenen we twee pootjes aan het lijfje. De voetjes zijn slechts twee licht golvende lijntjes. Ook de armpjes bestaan uit redelijk korte lijntjes. Het voorste armpje eindigt in vier lijnen die zijn vingers gaan vormen. Bij het achterste armpje zie je maar drie korte lijntjes die vrij dicht op elkaar zitten. Wanneer je hier klaar mee bent kun je nog een mooie staartvorm maken. De staart van een eekhoorn is vaak dik en vol zachte haartjes, vet schattig! De staart in het voorbeeld is zo’n vijf centimeter hoog, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze wat hoger te maken. Deze eekhoorn tekenen we met een gebogen staat, maar je kun hem eigenlijk alle kanten op laten gaan die jij mooi vindt.

Eekhoorn-Tekenen-2

Aanbrengen Van De Vacht : Stap voor Stap

Zoals je hierboven ziet gaan we ons nu richten op de vacht en het lijfje van de eekhoorn. De vacht bestaat uit heel veel dunne lijntjes die je dicht op elkaar moet tekenen. De staart bestaat uit langere haartjes, die wat losser over elkaar heen getekend kunnen worden. Door deze licht te schetsen, kun je al een beetje bepalen hoeveel haartjes jij mooi vindt om te tekenen. Als volgende stap gaan we ook meer details natekenen. Een druppelvormig oogje, een neusje en een mondje. Wij vinden het handig om tijdens het tekenen van de pootjes toch even een van deze handige linialen erbij te pakken zodat we in één keer de juiste afmeting hebben. Natuurlijk kun je dit ook met je schetspotlood proberen.

Eekhoorn-Tekenen-Details

Finishing Touch

In de aller laatste stap laten we je zien welke details je allemaal kunt toevoegen tijdens het natekenen van je eekhoorntje. Door middel van de witte stukjes bij onder andere zijn mond en buikje krijgt je eekhoorn een realistische vacht. Je hoeft dan ook niet overal alleen maar haartjes te tekenen, en ook niet in dezelfde lengte. Omdat wij in dit voorbeeld geen kleur gebruiken is het gebruik maken van contrast belangrijk. Zo spreekt het oogje extra goed omdat er wat witte lijntjes in zitten. Je kunt er ook voor kiezen om met kleurpotloden en/of stiften verder te gaan. Wij hebben veel positieve ervaring met deze Stabilo stiften. Ze liggen goed in de hand en drogen bijna niet uit, handig!

eekhoorn-tekenen

Voor nog veel meer tekenplezier verwijzen wij je graag naar onze les Vogel Tekenen. Je kunt er ook voor kiezen om te leren een elegante Tijger te tekenen. Zijn jullie wel even klaar met tekenen en knutselen, dan is er ook nog dit enorm leuke en uitdagende eekhoorn spel van SmartGames voor jong en oud. SmartGames zijn super-leuke, logische denkspellen voor één speler. Maar hoewel je SmartGames alleen kan spelen, is het natuurlijk even leuk om samen naar de oplossing te zoeken. SmartGames zijn eenvoudig te leren. Je begint bij de makkelijkste en geleidelijk worden de opdrachten steeds uitdagender. Zo blijft elk spel interessant én leuk.