Eenhoorn Tekenen 1

De eenhoorn is steeds populairder geworden onder kinderen. Dit mysterieuze maar sierlijke dier heeft met zijn regenboogkleuren al vele harten veroverd. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij een pagina hebben gewijd aan het tekenen van eenhoorns. Omdat het merendeel van de eenhoorntekenaars wat jonger zal zijn, hebben we gekozen voor een gemiddeld ontwerp. De eenhoorn tekenen we in dertien stappen. Het is aan jou om de eenhoorn vervolgens in te kleuren en te voorzien van een mooie kleurrijke achtergrond. Potloden en kleuren bij de hand? Dan is het nu tijd om te starten met het tekenen van de eenhoorn.

Eenhoorn Hoorn Tekenen

We beginnen direct met een van de belangrijkste onderdelen van dit wezentje, namelijk de hoorn. Je kunt zelf kiezen hoe lang je de hoorn maakt. Hou er wel rekening mee dat dit ruimte kost op de rest van je papier. Wanneer je de hoorn langer wilt maken, laat de punt dan goed hoog eindigen, zodat er genoeg ruimte overblijft voor de rest van je eenhoorn. Staat je hoorn zoals jij hem wilt? Dan kun je nu beginnen met de manen en de oren. Kijk goed naar de hoogte en breedte van het oor, zodat deze niet te klein of te groot wordt.

Een hoorn 1
Een hoorn 2

De Manen

Als dit gelukt is, gaan we beginnen met de manen van jouw schattige eenhoorn. Deze beginnen achter de hoorn met een klein boogje en komen dan achter het oor vandaan in een sierlijke golfbeweging. We maken vier van deze lijnen die allemaal beginnen bij het oor en samenkomen in twee punten aan het eind van de manen. Hierdoor ontstaan er drie lokken die je straks kunt inkleuren. Tip: Als je de eenhoorn met meerdere manen wilt tekenen, dan kun je nog meer van de kronkelige lijnen tekenen vanaf de kop en de hoorn. Op die manier kun je een regenboog aan kleuren gebruiken. Let er wel op dat je manen niet te groot worden, anders lijkt je eenhoorn straks te klein.

Manen 1
Manen 2

Kop En Lichaam

Nu de manen klaar zijn, wordt het tijd om de kop en het lichaam van de eenhoorn te tekenen. Op de helft van de lok begin je zijn kop te tekenen door een bocht te maken die zo halverwege de eenhoornharen aansluit. Je kunt, zoals je ziet, met een klein gebogen lijntje en één langere gebogen lijn de mond en de neus van de eenhoorn tekenen. Het oog teken je in het verlengde van de mondhoek, ongeveer onder de hoorn. Teken nog twee kleine lijntjes aan het oog vast; dan heeft de eenhoorn ook nog mooie wimpers. Ook hier kun je nog spelen met de lengte en kleuren. Met een paarse lijn naast de zwarte wimperlijntjes krijgt de eenhoorn een echte prinsessen uitstraling.

Eenhoorn Tekenen Kop
Voorpoten
Uitlijnen
Vergeet De Benen Niet

Dan gaan we nu een paar benen en het lijf natekenen. Begin maar met de voorpoten. Wederom kun je de hoorn gebruiken als beginpositie van je lijn onder de kop. Vanaf daar begint de nek, die overloopt in het been vooraan. Eindig de achterste lijn van het been wat lager dan de voorste lijn, anders ziet je eenhoorn er misschien wat dunnetjes uit. Het tweede voorbeen teken je simpelweg vast aan het eerste been. Je kunt de hoefjes er meteen aan vastmaken. Voor de buik teken je een licht gebogen lijn, ongeveer anderhalf keer zo lang als het eerste been. Hier kun je vervolgens het derde been tegenaan tekenen, welke net zo breed is als het andere voorbeen. Het laatste achterbeen is wat kleiner, zo zie je goed dat dit been aan de andere kant van de eenhoorn zit.

Een Mooie Regenboog Staart

We naderen het einde van deze les eenhoorn tekenen. Alleen nog een achterlijf waar je een mooie regenboogstaart aan kunt tekenen. Voor het achterlijf begin je bij de derde haarstrook met een bocht naar het achterbeen te tekenen. Niet te groot, anders heeft je eenhoorn zo direct heel grote billen. Teken een klein half rondje en daaromheen de vorm van de staart. Nog één laatste kronkellijn eraan vast, en klaar is je eenhoorn! Je kunt als je dat leuk vindt nog een wolk onder je eenhoorn tekenen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Misschien vind jij het wel veel leuker om hem in het gras te tekenen, of op een regenboog. In ieder geval heb je nog genoeg keuzes om jouw eenhoorn naar eigen wens in te kleuren en op te maken. Veel plezier met kleuren! Maak je tekening nog voller met een aantal vlinder vriendjes voor je eenhoorn, Hoe je die tekenen moet vind je hier.

Eenhoorn Tekenen 6