Tof dat je wil oefenen met gezichten tekenen. Dit kan een flinke uitdaging zijn, want ieder gezicht is anders. In deze stap voor stap nateken les laten wij je zien hoe je in minder dan tien stappen al een leuk gezicht kunt maken. Met deze basis kun je verder oefenen. Probeer eens een ander kapsel, of ogen die omhoog kijken. Ook het veranderen van alleen de mond, of hoe de neus is getekend, maakt al een groot verschil. Als je een aantal gezichten tekenen gaat zie je dit. Het is dan ook heel leuk om verschillende gezichten te tekenen. Je kunt ook eens proberen om het gezicht van papa, mama of je zusje na te tekenen. En heb je wel eens een zelfportret gemaakt? Dat is nog best lastig. Maar nu, gaan we eerst eens oefenen met dit voorbeeld, succes!

Gezicht tekenen 1
De ogen

Gezichten Tekenen Voor Beginners

In onze eerste twee stappen van de les gezichten tekenen gaan we bepalen hoe groot het hoofd ongeveer wordt. Pak je potloden en je vel papier er bij, en als jet het handig vindt is een liniaal zeker een handig hulpje. Teken als eerst een gebogen lijn, een beetje zoals de U om de vorm van je hoofd te bepalen. De afbeelding op het voorbeeld heeft een vrij rond gezicht, maar je kunt deze natuurlijk ook smaller maken. Schets eerst maar een paar keer de vorm van een gezicht, zodat je dit goed in de vingers krijgt. Ben je tevreden over de vorm, dan kun je er twee cirkels tussen gaan tekenen voor de ogen. Dit zijn twee rondjes met daar in nog twee kleinere rondjes. Wanneer we gaan inkleuren, geven we meer diepte in de ogen. Dit doen we een paar stapjes verder.

De wenkbrauwen tekenen
Gezicht tekenen 2

Wenkbrauwen En Een Neus Kiezen

in de volgende stap teken je twee wenkbrauwen. De balkjes voor de wenkbrauwen lopen vanaf de binnen kant naar buiten en worden dan smaller. Wanneer je wenkbrauwen realistischer wilt tekenen, dan kun je de balkjes als hulplijnen gebruiken. Teken hier in streepjes die de haartjes voorstellen. Die gaan met een lichte kromming omhoog of naar de zijkant. Dan de onderkant van de neus begint, in het midden van het gezicht. begin met een krulbeweging, en eindig aan de rechter kant van ons oog. Het lijkt ook wel een beetje een vraagteken op zijn kop. Ook hier kun je jouw eigen neus te maken. oefen met jouw neus, de neusvleugels en de positie. Door een aantal neuzen te schetsen kun je goed zien hoe belangrijk dit is, en een gum gebruiken als je iets niet mooi vindt.

oortjes tekenen
De haarlijn bepalen

Lachen En Luisteren

Als derde stap gaan we een mond en oren natekenen. De oren Beginnen net iets boven de gezichtsvorm uit de eerste stap. Maak twee C vormige oren aan de zijkant van het hoofd. Ga je gezichten tekenen met kleine oortjes, of juiste reuze oren, Dat je altijd kunt kiezen hoe je iets van je gezicht tekent, geeft veel rust wanneer je een beetje perfectionistisch bent. In dit geval is het nooit fout, hooguit grappig als je een keer een lekkere dikke neus of één klein en één groot oor tekent. In de C-vormige oren teken je nog twee boogjes, die je bijvoorbeeld met een spitse S-vorm kunt maken, of simpelweg met nog een C-vorm. Ben je Blij met je oren, dan mag je nu een blije mond maken. Een simpele gebogen lijn van oog tot oog is al voldoende. Gum wat weg als je de lijn te lang vindt.

Gezicht tekenen 3
ingekleurd gezicht
Klaar Na Het Haar


Tot slot gaan we de haren tekenen. Er zijn duizenden kapsels, dus als je al zeker van jezelf bent, kun je al een eigen kapsel bedenken. Tip: Schets wel een vorm van het gehele hoofd, dun op je papier. Hierdoor geef je jezelf de mogelijkheid verschillende kapsels uit te proberen op het hoofd van jouw gezicht. Ook zie je hoe je gezicht eruitziet als het kaal zou zijn. Teken je de haren van ons voorbeeld na, dan ga je een beetje voor een wat meer ronde vorm van het haar, net als zijn gezicht. Wel tekenen we op de bovenkant een aantal puntjes, dit geeft je haar wat volume. En zo zijn we alweer aan het einde gekomen van onze nateken les Gezicht Tekenen. Hopelijk vond je het leuk, en ga je veel oefenen met het maken van nog veel meer gezichten.

Ben je na het teken van je gezicht enthousiast geworden, dan laten wij je graag zien wat je nog meer kunt leren over het tekenen van de mens. Klik Hier maar eens om mooie haren te leren tekenen. Of Hier om te oefenen met het natekenen van stralende ogen. je hebt in deze les gezichten tekenen geleerd om een ‘En face‘ gezicht te maken. Door Hier te klikken, vind je een leerzame uitleg over ‘en profil’ tekenen, ofwel gezichten tekenen van de zijkant.