Groen Als Gras

Zo simpel als het ook is, gras tekenen is een hele studie op zich. Je kunt het natuurlijk zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil, maar gras teken je vaker dan je denkt. Of je slaat het juist over, omdat het teveel werk lijkt. Nu is het waar, dat mooi gras niet in een paar streepjes klaar is. We zullen je verschillende voorbeelden geven om dit te laten zien. Wanneer je Bijvoorbeeld onze les Huis tekenen hebt gedaan, dan is het wel leuk als je er ook mooi gras bij kunt tekenen. op deze nateken pagina tekenen we het gras wat groter dan je het misschien zelf wil maken, maar zo leer je goed te kijken naar wat je wel of juist niet tekent. Het gras tekenen kun je bijvoorbeeld ook gebruiken bij het nateken van één van onze dieren of als voer voor jouw eenhoorn.

Gras Tekenen 1

De Eerste Sprietjes Gras Tekenen

Begin met je eerste spriet, ook wel grashalm, die naar voren leunt. Maak de basis wat smaller en daarna breder naar het midden toe. Doe dit waar de spriet zijn bocht gaat maken. Maak je de basis smal, dan hangt de punt ook meer naar beneden, zoals wanneer het heeft geregend. Vervolgens wordt je lijn weer smaller en eindigt in een puntige punt. Nu gaan we er twee grassprieten bij tekenen. Teken het gras aan de twee zijkanten. uitstekend achter de eerste grashalm (één aan elke kant), teken je deze twee sprieten elk met een gladde curve. Die worden beetje bij beetje smaller als ze omhoog gaan. Ook deze sprieten gras tekenen we weer met een puntig einde.

Gras Tekenen 2

Een Vol Bosje Gras

En zo heb je al weer een aantal sprieten nagetekend. Maar ja, nu is het nog wel heel weinig. Daarom tekenen we er nog meer gras bij. Je kunt er voor kiezen om nog twee sprieten gras te tekenen. Deze voeg je dan tussen de vorige twee grashalmen toe. Om het gras er wat natuurlijker uit te laten zien, maak je de één redelijk dun in vergelijking met de andere. Voor de rest kun je ze op dezelfde manier tekenen als de eerste twee. Je kunt je halmen verschillende kanten op tekenen, maar onthoud wel hoe ze groeien. Van uit de grond komen ze omhoog. Afhangend van of je wind of schaduwen wilt toevoegen, is het ook handig om alvast te bedenken hoe je het gras tekenen wil.

Gras Tekenen 3

En Nu Kun Jij Ook Gras Tekenen

Als je nog meer gras wilt tekenen, voeg dan meer gras aan de zijkanten toe. Je kan deze leunend naar beneden vormen en met meer bocht in hun vorm. Je kunt nog meer grashalmen toe voegen aan je tekening (opnieuw aan de zijkanten) onder de vorige om de basisomtrek van de graspol te voltooien. Wij vinden over het algemeen dat zeven grassprieten wel genoeg is voor één setje. Wil je meer gras maken, teken dit dan weer als een los bosje. je kunt hier dan ook verschillende hoeveelheden grashalmen tekenen, net als in de natuur zo is. met deze exclusieve kleurpotloden doos van Derwent kun jij de perfecte grassprieten kleuren

Gras Voor Gevorderden

Doe een keer mee met een echte uitdaging, gras tekenen door variatie toe te voegen. Experimenteer met verschillende grassoorten en texturen, zoals korenvelden of weidegras. Voeg gedetailleerdere buigingen en knopen toe aan de halmen zodat je gras net echt lijkt. Gebruik licht en schaduw om diepte toe te voegen. Breng variatie aan in de hoogte en dichtheid van de graspol voor een geweldig resultaat. Blijf lekker oefenen en plezier hebben en ontdek nieuwe technieken om je tekening tot leven te brengen. Wil je ook in het echt gras maken, bijvoorbeeld voor op je kamer? Dan kun je deze DIY grasfiguren kopen en verzorgen, awesome!

Landschap 1
landschap 2