Woning Tekort Oplossing

Om je tekenvaardigheden te verbeteren kan een huis tekenen een goede oefening zijn. Een school of de flat waar je in woont kan uiteraard ook. OF misschien teken je liever een huis van je favoriete tekenfilm figuur. Het huis van Peppa pig of Ayuma is een leuke opdracht. En wanneer je de stappen hebt gevolgd, kun je ook nog veel experimenteren met je kleurpotloden. Het plaatje hier naast is met simpele vlakken ingekleurd, maar probeer eens de struiken te tekenen met kleine blaadjes. En de ramen met glans op het glas. Vind je dit te makkelijk, dan kun je jouw eigen huis ook proberen te tekenen. Voor het tekenen van een huis adviseren wij een liniaal te gebruiken. Gaat dit je goed af, dan kun je oefenen om het met een vaste hand te tekenen.

Huis Tekenen 1
Huis Tekenen 2

Hoe Begin Je Met Een Huis Tekenen

Misschien heb je zelf wel eens een huisje getekend met een paar simpele lijnen. Een vierkant met een driehoekje erop als dak. Een rechthoek voor de deuren voor de ramen. Zo gaan wij ook ons huis tekenen. Pak voor perfect rechte lijnen je liniaal van de Dino tekenset er bij. Een vierkant van een centimeter of zes hoog en breed, me hier op een driehoek met een zijde van zo’n drie cm zodat je huis meteen mooi in verhouding is. Op de punt tekenen we meteen nog een punt voor de rand van het dak. Deze hoeft maar ongeveer een centimeter breed te zijn, en ook weer mooi te eindigen in de punt.

Nu Een Rechthoek

Laten we verder gaan met de volgende vorm van ons huis. We tekenen een rechthoek aan ons huis vast, waar we straks de voordeur kunnen gaan tekenen. Ook moeten we de rest van het dak nog op ons huis tekenen. Ook hier steekt het dak puntje een stukje uit, om vervolgens in een licht schuine lijn omhoog te gaan. Op ongeveer twee derde van je driehoek eindigt je langste lijn. Zo heb je bijna weer een rechthoek gemaakt, maar dan één die schuin ligt. Ben je helemaal tevreden over jouw basis, dan kun je verder naar de volgende stap. Wanneer je toch één of meerdere lijnen van je huis niet recht genoeg vindt, probeer het dan gewoon nog eens. Hoe meer je oefent des te makkelijker het wordt! dus een keertje gummen of opnieuw beginnen is helemaal niet erg.

Huis Tekenen 3

Ramen In Je Huis Tekenen

Afhangend van hoe groot jouw huis wordt, kun je nu bepalen hoe groot de ramen gaan worden en hoeveel je er wilt maken. Ook de vorm van de ramen is aan jou. Er zijn huizen met ronde of driehoekige ramen, maar een hartje of ster mag ook. In het linker gedeelte van het huis maken wij een rechthoek voor de ramen beneden, en een klein vierkantje voor de kamer er boven. Om je lijnen te oefenen kun je het grote raam onderverdelen in meerdere losse ramen. Het is leuk om het nog een beetje aan te kleden met bijvoorbeeld gordijnen, plantjes of leuke poezen stickers van Gabby’s Poppenhuis. Ook aan de rechter kant van het huis komt nog in ieder geval één raam. Onthoud wel dat er nog een deur naast moet passen. Deze teken je gemakkelijk na tijdens de volgende stap.

Ramen Erbij
De Voordeur

We zijn al weer toegekomen aan het tekenen van de voordeur een de schoorsteen. Ook de voordeur en de schoorsteen van ons huis tekenen we wéér als blokken. De deur, hier zo’n vier centimeter hoog, en ook de drempel is een heel klein rechthoekje. Als je het leuk vindt kun je de deur natuurlijk ook in een boog laten aflopen. Veel huizen hebben een openhaard, om lekker een vuurtje te maken wanneer het koud is. Heb jij ook een openhaard? Dan is het super tof om een schoorsteen op het dak te tekenen. Deze kun je tekenen boven de kamer waar bij jullie de openhaard is gebouwd. Teken je jouw huis liever in de natuur, of in de sneeuw, dan helpen wij je hier bij! lees maar eens de tekst van Winter tekenen en Gras Tekenen door. En bij de dieren kun je ook een hoop voorbeelden vinden.

Voordeur En Schoorsteen
Nog Meer Rechthoeken
Kozijnen En Een Tuintje

Voordat Het huis af is tekenen we nog kozijnen om de ramen heen. Je raad het al, deze teken je weer met een rechthoek om de ramen heen. Daarna zijn we bij de laatste stap van onze uitleg gekomen over hoe je het huis tekenen oefent. Om toch nog verder te kunnen tekenen is het natuurlijk wel leuk om je huis van meer mooie frutsels te voorzien. Denk aan de kleuren die jouw huis heeft, en natuurlijk op welk huisnummer je woont. Ook is de tuin bij iedereen anders, en zit er wel eens een vogel voor jouw raam of op het dak? dan kun je die er ook bijtekenen. Zolang je blijft oefenen en plezier hebt in het oefenen met rechte lijnen leer jij straks de coolste tekeningen te maken.