Kampvuur 1

Een Warm kampvuur Tekenen

Welkom bij deze warme les, kampvuur tekenen! Het vastleggen van de warmte en de dansende vlammen op papier kan een boeiende en voldoening gevende ervaring zijn. Het is altijd gezellig rond een kampvuur met vrienden of familie. Lekker eten en drinken, praten of enge verhalen vertellen. Er zijn veel liedjes en boeken over kamperen en kampvuren maken. Zoals in het super leuke meiden boek Kampvuur en Kusjes, geschreven door Els Ruiters. Daarom leek het ons een tof idee om jou een stap voor stap tutorial kampvuur tekenen te bieden. We nemen je mee door de stappen om een levendig kampvuur te tekenen, van de gloeiende houtskool tot de kronkelende rook.

De Blokken Hout Voor Het Kampvuur Tekenen

Voor stap één schetsen we de houtblokken die je kampvuur gaan laten branden. Dit doe je door te beginnen met een schuine lijn. Deze gebruik je om aan te geven hoe groot je kampvuur gaat worden en als steuntje bij het natekenen van de andere blokken hout. Heb je het eerste blok nagetekend, dan kun je er nu nog één achter tekenen en een stuk of drie onder. Alle blokken hebben een verschillende grootte, en hoeven ook niet perfect recht te zijn. Straks tekenen we meer details in de blokken, maar eerst gaan we in de volgende stap de vlammen van het kampvuur tekenen.

Houtblokken

Warme Vlammen

Als eerst schets je een driehoek, die het formaat van je vlammen aangeeft. Gebruik deze driehoek als hulpje om de buitenste vlammen van het vuur na te tekenen. Door golvende, snelle lijnen te gebruiken creëer je het bewegelijke karakter van vuur, ook wel organische lijnen genoemd. Vervolgens gaan we een aantal losse vlammen in het kampvuur tekenen. Dit kun je doen door een aantal druppelvormige vlammen rondom elkaar heen te tekenen. TIP: Versterk de contouren van de vlammen door gebruik te maken van verschillende lijndiktes. Laat de lijnen vloeiend en kronkelig zijn om de onregelmatige vorm van de vlammen te benadrukken. Vlammen hebben vaak ‘vingers’ of ’tongen’ die omhoog dansen. Geef iedere vlam een unieke vorm en probeer variatie toe te voegen.

Het Vuur

Tot Slot, De Details

Voeg in deze laatste stap indien gewenst schaduw toe aan de basis van de vlammen om diepte te creëren. De schaduw moet donkerder zijn aan de onderkant van de vlammen en vervagen naarmate het omhoog gaat. Ga je met kleur aan de slag, laat de kleuren dan in elkaar overlopen om het natuurlijke gloeiende effect van vuur na te bootsen. Teken rondom het vuur nog een aantal losse vonken. Bij de boomstronkjes van het kampvuur tekenen we ook nog wat meer lijnen. zo maak je de cirkelvorm in de rondjes, die laat zien dat het hout jaarringen heeft, en de strepen in de lengte geven de boomschors mooi weer. Door met verschillende kleuren bruin en grijs te werken kun je een hoop diepte en realisme in je kampvuur tekenen.

Kampvuur 2
kampvuur 3

Is je kampvuur zoals je had gehoopt? Awesome! Dan is het nu misschien een goed idee om aan je ouders te vragen om eens een vuurtje te maken. Het is super leuk om marshmallows boven het vuur warm te maken en op te snoepen, net zoals in deze te gekke Playmobil kamvuur set. Ben je van plan om deze zomer een vuurtje te gaan maken tijdens je vakantie of misschien juist wel binnen? Dan kun je iedereen versteld doen staan met dit geweldige magische poeder, wat jouw vuur veranderd in een kampvuur als uit een film! Ben je nog niet uitgetekend, dan is een cool skelet tekenen of een monster die bij het kampvuur komt kijken een goed idee. wat je ook kiest, wij wensen je veel tekenplezier!