ben jij ook zo gek op Franse Frietjes, dan is Kawaii Frietjes Tekenen misschien een leuke oefening om mee te beginnen. Kawaii Tekenen is simpel en snel na te tekenen. Zeker met een gemakkelijk onderwerp. En heb je wel eens deze Kawaii knuffel gezien? Hier komt onze inspiratie ook vandaan. Er zijn wel duizenden stickers, knuffels en andere kawaii spullen te vinden die hun oorsprong vinden in Japan. Je hebt vast wel eens op TikTok een filmpje van Paper Duck voorbij zien komen, die wij je in deze tutorial laten natekenen. Maar voor we afdwalen in de eindeloze mogelijkheden van deze schattige wereld, gaan we nu eerst beginnen met Kawaii frietjes tekenen!

Bakje Kawaii Frietjes Tekenen

laten we snel beginnen met de eerste stap, namelijk het tekenen van het bakje. Deze bestaat uit een set van vier licht buigende lijnen. De bovenkant van het bakje heeft nog een halve cirkel. Om te bepalen hoe groot je jouw Kawaii Frietjes Tekenen gaat, kun je aanhouden dat het bakje en de frietje rond de tien centimeter zijn. Wanneer je jouw bakje goed vindt, kun je vast twee rondjes op je bakje tekenen voor de ogen. Tot slot kun je een begin maken met het tekenen van wat lijnen voor jouw Franse frietjes. TIP: Schattige kawaii gezichtjes kun je ook super cool maken met deze Gezicht stickers!

Kawaii Frietjes Tekenen 1

Gezichtjes Op De Kawaii Frietjes Tekenen

De beginvorm van je frietbakje is klaar, en je kunt al bijna de gezichtjes op het bakje en de Kawaii Frietjes Tekenen. Op het bakje komt een rechte lijn tussen de oogjes te staan. Grappig genoeg geeft dit al direct het idee van een mond en lijkt je doosje al zijn emotie te krijgen. Teken je een boogje onder deze rechte lijn, dan verschijnt er een blije lach. Geef je Franse frietjes nu de emoties en vorm die jij leuk vindt. Tip: gebruik google eens om het beeld van een Fransman te zien. Je kunt je frietjes Frans maken door ze een baret of snor te geven! Accentueer de frietjes met een wat dikkere lijn, en geef ze diepte door de dunne lijn in het midden te tekenen, zonder dat die de rand van je bakje raakt.

Kawaii Frietjes Tekenen 2

Bijna Klaar Om In Te Kleuren

En zo zijn we al weer aangekomen bij de laatste stap van ons lesje Kawaii Frietjes Tekenen. Als je tevreden bent over je frietjes, dan kun je aan de laatste stapjes beginnen. In het mondje van jouw frietbakje komt nog een klein gebogen lijntje voor de tong. Onder aan je bakje teken je nog een lijn. Deze lijn zorgt er voor dat je bakje wat diepte krijgt. Ook laat het zien dat je bakje goed kan staan. Want zo’n lief gezichtje mag natuurlijk niet op de grond vallen. Voor twee stralende ogen kleur je ze diep zwart in, maar houd je er nog wel twee witte rondjes in. Wanneer je geen gezichtjes op jouw Kawaii Frietjes Tekenen gaat, kun je direct beginnen met inkleuren. Wil je ook gezichtjes op je frietjes, geef ze dan vooral verschillende emoties. Ook kun je Mayonaise en Ketchup gebruiken voor de ‘haren’.

Kawaii Frietjes Tekenen 3
Kawaii Franse Friet Idee

Wordt Een Kawaii Super Tekentalent

Naast onze eigen gemakkelijke stap voor stap tutorials over Kawaii tekenen, willen wij je ook graag helpen aan meer keuzes om te leren Kawaii tekenen. Voor nog geen €15 euro heb je al dit toffe en vooral leerzame boek kawaii tekenen. Vind je dieren ook zo leuk, dan kun je met dit stap voor stap boek ook enorm lieve diertjes nateken.