Welkom in de wereld van Kawaii tekenen! Hier leer je meer over deze schattige figuurtjes. Kawaii is een stijl ontstaan in Japan. Kawaii tekenen is direct vertaald ‘Schattig tekenen’. Je kunt het niet gek genoeg maken, echt alles kan nog schattiger dan je denkt. kijk maar eens naar deze kawaii axolotl knuffel, vet cute! Ook heel populair zijn de Bubble Tea knuffels, misschien heb je er zelf ook wel eens één op. Bij het tekenen in de Kawaii stijl gaat de tekenaar aan de slag met een onderwerp zoals eten en drinken, game figuren of planten. Deze tover je om tot een ontwerp wat je zou willen plat knuffelen. Met een grote lach en stralende ogen. Kawaii Tekenen doe je vaak met weinig lijnwerk en veel opvallende kleuren. je tekent dan ook makkelijk in een paar stappen de leukste figuurtjes, ideaal om op een leuke manier te oefenen met natekenen!

Kawaii Tekenen Eten
Kawaii Tekenen Mac

Eten En Drinken Kawaii Tekenen

Een heerlijke pannenkoek, taco of snoepjes. Maar dan met een blij gezicht, dat is Kawaii tekenen. Wanneer je bij de McDonald’s gaat eten, zou jouw Kawaii bestelling er zoals de afbeelding hier boven uit komen te zien. Je eten is dankzij een gezichtje ineens een personage geworden, een enorm schattig figuurtje! Op de andere afbeelding zien we verschillende etenswaren met leuke uitdrukkingen zoals die van de pizza-kat. Is het je al opgevallen hoe deze figuurtjes zijn gemaakt? Kawaii figuren hebben van een dikke buitenste lijn, de overige lijnen worden verdeeld door het kleurgebruik. De keuze voor de oogjes en de vorm van de mond bepalen welke emotie jouw figuurtje krijgt. Porbeer er maar eens een aantal uit, en dankzij deze geweldige Kawaii Gummen set steel jij de show én gum je makkelijk een gezichtje of ongewenste lijnen van jouw kunstwerk weg.

Kawaii Dieren En Mensen Natekenen

Kawaii Tekenen Spin

Naast eten en drinken zijn ook mensen en vooral dieren erg populair als het om Kawaii Tekenen gaat. Kijk maar eens naar de voorbeelden die je hier ziet. Waar Chibi’s van zichzelf vooral schattig zijn door hun grote ogen en hoofd en kleine lijfjes, is het bij Kawaii figuurtjes toch vooral de simpelheid die er uit springt. Vaak staan de oogjes en mond dicht bij elkaar en wordt er geen neus getekend. Ook bij dit meisje met haar heerlijke bubbelthee bestaat uit vrolijke kleuren en duidelijk lijnwerk om te accentueren. Wanneer je aan Kawaii Tekenen denkt, zal je niet direct aan enge dieren zoals haaien en spinnen denken. Maar ook die worden in deze Japanse tekenstijl meegenomen. Kijk maar eens naar dit knuffelspinnetje.

Kawaii Natekenen

Wij zullen natuurlijk ook aandacht besteden aan de leuke tekenstijl. Op dit moment hebben we een nateken les van de populaire Tiktok eend Paper Duck. Ook helpen wij je op weg met een gemakkelijke les Kawaii frietjes tekenen. Ben je opzoek naar goede tekenboeken om te leren kawaii tekenen, dan hebben wij hier onder onze top 3 kawaii lesboeken:
1. Het kawaii lesboek van Sarah Alberto: Honderden figuren om te oefenen en goede uitleg. Nederlandstalig en bijna eindeloos veel tekenmogelijkheden.
2. Schattig tekenen doe je zo! Door Leon Römer: Schattig tekenen doe je zo! Is voor iedereen die begint met tekenen en die houdt van een flinke dosis kawaii! ideaal om stap voor stap te oefenen.
3. Zainab Khan, Mini Kawaii Tekenen: Met een groot variabel aanbod een must-have om te kopen, of natuurlijk om iemand cadeau te doen. niet te duur, en vol inspiratie.