Welkom in de wereld van Kawaii Tekenen, de meest schattige tekenstijl van dit moment. De uit Japan over gevlogen tekenstijl is een nieuwe stijl die goed past bij onder andere Manga en Chibi’s. Kawaii tekenen is direct vertaald ‘Schattig tekenen’. Je kunt het niet gek genoeg maken, echt alles kan nog schattiger dan je denkt. Bij het tekenen in de Kawaii stijl gaat de tekenaar aan de slag met een onderwerp zoals eten en drinken, game figuren en planten schattig. Deze maakt een bijna baby achtige variant van het onderwerp. Met een grote lach, stralende oogjes en vaak felle kleuren. Met weinig lijnwerk en minimale details weet te tekenaar al snel een schattige avocado of gebakken eitje te maken.

Kawaii Tekenen Eten
Kawaii Tekenen Mac

Eten En Drinken Kawaii Tekenen

Wanneer je denkt aan eten dan worden de meeste mensen blij. Maar bij Kawaii tekenen is het juist het eten wat blij wordt gemaakt. Wanneer je bij de McDonald’s gaat eten, zou jouw Kawaii bestelling er zoals de afbeelding hiernaast uit komen te zien. Je maaltijd is met hun gezichtjes ineens een personage geworden, een enorm blij en schattig figuurtje! Op de andere afbeelding zien we verschillende heerlijke gerechtjes met verschillende uitdrukkingen en zelfs een pizza-kat. Is het je al opgevallen hoe deze figuurtjes zijn gemaakt? Zo zie je bij veel Kawaii figuurtjes namelijk dat alleen de buitenste lijnen dik gedrukt zijn, en de overige lijnen worden verdeeld door het kleurgebruik. De keuze voor de oogjes en de vorm van de mond bepalen welke emotie jouw pizza krijgt.

Kawaii Dieren En Mensen Natekenen

Kawaii Tekenen Spin

Naast eten en drinken zijn ook mensen en vooral dieren erg populair als het om Kawaii Tekenen gaat. Kijk maar eens naar de voorbeelden die je hier ziet. Waar Chibi’s van zichzelf vooral schattig zijn door hun grote ogen en hoofd en kleine lijfjes, is het bij Kawaii figuurtjes toch vooral de simpelheid die er uit springt. Vaak staan de oogjes en mond dicht bij elkaar en wordt er geen neus getekend. Ook bij dit meisje met haar heerlijke bubbelthee bestaat uit vrolijke kleuren en duidelijk lijnwerk om te accentueren. Wanneer je aan Kawaii Tekenen denkt, zal je niet direct aan enge dieren zoals haaien en spinnen denken. Maar ook die worden in deze Japanse tekenstijl meegenomen. Kijk maar eens naar dit knuffelspinnetje.

Kawaii Natekenen

Wij zullen natuurlijk ook aandacht besteden aan de leuke tekenstijl. Er gaan stap voor stap uitleg pagina’s bijkomen en ook nog veel meer afbeeldingen om jou te inspireren. Het eerste onderwerp wat wij hebben gekozen zijn deze lekkere en natuurlijk Kawaii Franse frietjes.