Gezelligheid, samen zijn en een hele hoop plezier is waar kerst om draait. En daar horen natuurlijk ook alle kerstversieringen bij zoals kaarsen, cadeautjes en een kerstboom. Wil jij graag een feestelijke Kerstboom tekenen, dan zit je op deze pagina goed. Hier kun je zien hoe je stap voor stap de basis van jouw eerste kerstboom kunt maken. Ook geven wij je nog ideeën en tips zodat je jouw nagetekende kerstboom kunt personaliseren. Laten we gauw beginnen, veel plezier!

Kerstboom Tekenen 1

Kerstboom Tekenen Met Een Driehoek

De kerstboom is misschien wel één van de meest getekende bomen. Het is een echte seizoen boom die met zijn lekkere geur en mooie groene naalden veel mensen blij maakt. Ook de dennenappels zijn bij jong en oud geliefd, ze geven veel plezier in de herfst. Helaas heeft onze kerstboom geen dennenappels, maar we gaan hem zeker wel opvullen met leuke versiering. Daar hebben we wel een boom voor nodig, en die gaan we heel simpel beginnen met een grote driehoek. Deze maak je naar eigen wens zo groot of klein als jij wilt. De kerstboom in ons voorbeeld bedekt bijna een heel vel papier, er is alleen nog wat ruimte voor de stam en een cadeautje over.

Drie Lagen En Een Piek

De kerstboom is een boom die van boven naar beneden steeds een stukje breder wordt. Wanneer je héél veel details maakt, kun je dit stapje voor stapje doen door het gebruik van kleine lijntje die de naaldjes van de boom vormen. Wij hebben er daarin tegen voor gekozen om het nateken toegankelijk te maken voor iedereen die een kerstboom tekenen wil. Aan de bovenkant van je blad, de top van de boom, teken je een piek of een ster. Hier onder komt de eerst laag die er een beetje uit ziet als een rokje. Bij iedere laag die je tekent gebruik je een derde van je driehoek. Zo blijft jouw kerstboom mooi in proportie. Mocht je dit nog niet gedaan hebben, kun je onder je laatste laag de stam van de boom tekenen.

Kerstboom Tekenen 5

Kerstverlichting En Kerstballen In De Boom

Dat schiet al goed op! Het is tijd om je hulplijntjes weg te gummen, dit zijn de rode lijnen in de afbeelding hier onder. Nu we de kerstboom zelf hebben getekend kun je de versiering van je boom gaan tekenen. Dit is eigenlijk het leukste gedeelte, want hier kun je echt álles in tekenen wat jij maar mooi vindt. Misschien heb je wel mooie gouden en zilveren potloden om slingers te maken, of glitterstiften om jouw kerstboom te laten stralen. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van andere materialen zoals stickers of glitterpoeder. Ook kun je met crêpepapier knippen en plakken, wanneer je dan een lamp achter jouw tekening houdt lijken die plekken ook licht te geven. Wij tekenen in ons voorbeeld een lichtgevende draad en een stralende ster en een aantal kerstballen in onze kerstboom.

Om De Kerstboom Tekenen

Zoals je ziet kun je echt allerlei kanten op wanneer je jouw eigen kerstboom tekenen kunt. Als je helemaal klaar bent met jouw kerstboom, bedenk dan nog eens of je een leuke achtergrond er bij gaat maken. Bijvoorbeeld een donkere avond met sterren in de hemel, of misschien vliegt de kerstman wel voorbij. Je kunt net als ons voorbeeld een cadeautje maken, met jouw naam er op, of een stapel voor de hele familie. Wees creatief en vrij in wat je maakt, dan wordt het vast en zeker de mooiste kerstboom van Nederland!

Kerstboom Tekenen 9

Wil je ook een leuke kerstman tekenen, of misschien wel een heel groot cadeau? Klik dan op de dikgedrukte woorden om direct naar de juiste pagina te gaan!