Gezelligheid, samen zijn en een hele hoop plezier is waar kerst om draait. En daar horen natuurlijk ook alle kerstversieringen bij zoals kaarsen, cadeautjes en een kerstboom. Hangt er bij jullie een zachte vilten kerstboom, of heb je een echte eigen kerstboom op je kamer? Je kunt ook een leuke stap voor stap les in Kerstboom tekenen volgen om je eigen kerstboom om te kunnen hangen. Wij leren je er één tekenen, die je helemaal naar eigen wens kunt vullen met mooie versiering Laten we gauw beginnen met de eerste stap, veel nateken plezier!

Kerstboom Tekenen 1

Kerstboom Tekenen Met Een Driehoek

De kerstboom is misschien wel één van de meest getekende bomen. Het is een echte seizoen boom die met zijn lekkere geur en mooie groene naalden veel mensen blij maakt. Ook de dennenappels zijn bij jong en oud geliefd, ze geven veel plezier in de herfst en je kunt er heel leuk mee knutselen. Helaas heeft onze kerstboom geen dennenappels, maar we gaan hem zeker wel opvullen met leuke versiering. Daar hebben we dan wel eerst een boom voor nodig, en die gaan we heel simpel beginnen met een grote driehoek. Deze maak je naar eigen wens zo groot of klein als jij wilt. De kerstboom in ons voorbeeld bedekt bijna een heel vel papier, er is alleen nog wat ruimte voor de stam en een cadeautje over.

Drie Lagen En Een Piek

De kerstboom is een boom die van boven naar beneden steeds een stukje breder wordt. Wanneer je héél veel details maakt, kun je dit stapje voor stapje doen door kleine lijntje die de naaldjes van de boom vormen. Wij hebben er daarin tegen voor gekozen om het nateken toegankelijk te maken voor iedereen die een kerstboom tekenen wil. Daarom bouwen wij de boom op uit lagen. Aan de bovenkant van je blad, de top van de boom, teken je een piek of een ster. Hier onder komt de eerst laag die er een beetje uit ziet als een rokje. Bij iedere laag die je tekent gebruik je een derde van je driehoek. Zo blijft jouw kerstboom mooi in proportie. Mocht je dit nog niet gedaan hebben, kun je onder je laatste laag de stam van de boom tekenen. TIP: Teken zo ook eens een prinsessenjurkje!

Kerstboom Tekenen 5

Kerstverlichting En Kerstballen In De Boom

Dat schiet al lekker op! Het is tijd om je hulplijntjes weg te gummen, dit zijn de rode lijnen in de afbeelding hier onder. Nu jouw kerstboom zelf klaar is, kun je de versiering van je boom gaan tekenen. Dit is eigenlijk het leukste gedeelte, want hier kun je echt álles in tekenen wat jij maar mooi vindt. Misschien heb je wel mooie gouden en zilveren potloden om slingers te maken, of glitterstiften om jouw kerstboom te laten stralen. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van andere materialen zoals stickers of glitters om op te plakken. TIP: Ga eens met crêpepapier aan de slag. Wanneer je licht achter jouw tekening houdt lijken die plekken echt licht te geven. Dit is heel leuk bij de Kerstster en Kerstballen.

Om De Kerstboom Tekenen

Zoals je ziet kun je echt allerlei kanten op wanneer je jouw eigen kerstboom tekenen kunt. Als je helemaal klaar bent met jouw kerstboom, bedenk dan nog eens of je een leuke achtergrond er bij gaat maken. Bijvoorbeeld een donkere avond met sterren in de hemel , of misschien vliegt de kerstman wel voorbij. Je kunt net als ons voorbeeld een cadeautje maken, met jouw naam er op, of een stapel voor de hele familie. Hoe je dit doet laten wij je graag zien in onze les Cadeau Tekenen. Wees creatief en vrij in wat je maakt, dan wordt het vast en zeker de mooiste kerstboom ever!

Kerstboom Tekenen 9