Wanneer het eind van het jaar begint te komen zie je overal kerstversiering verschijnen. Het is de tijd van vrolijke mensen, lichtjes en lampjes, versieringen en cadeautjes. Kerst is de tijd om te genieten van familie en van lekker eten. En dat kan natuurlijk niet zonder de kerstman! Daarom gaan wij jou op deze pagina laten zien hoe je het beste de Kerstman tekenen kunt. liggen je tekenspullen, koekjes en glas melk klaar, dan kunnen we gaan beginnen.

kerstman tekenen

Een Kerstmuts Om Te Beginnen

Wanneer je een kerstman tekenen gaat is het handig om een beginpunt te bepalen. Bij deze nateken opdracht beginnen we met een gebogen lijn, ongeveer op de helft van het papier. Hiermee houd je zowel boven als onder nog ruimte om verder te tekenen. We gaan namelijk nog een gebogen lijn omhoog maken zoals je ziet. Deze vormt de basis van je tekening, en het begin van de muts. Als je wil kun je direct door met het tekenen van de muts, maar wij hebben er voor gekozen om eerst nog de baard en het hoofd te tekenen. Omdat de baard en het hoofd rond zijn gebruiken we een ronde vorm tot bijna onder aan je tekenvel. Aan beide kanten van deze lijn komt een oor van een centimeter of 3,5 hoog. Deze teken je makkelijk door een C te tekenen, waarvan er natuurlijk eentje in spiegelbeeld moet.

kerstman tekenen 2
kerstman tekenen

De Snor En Muts Van Onze Kerstman Tekenen

We hebben inmiddels de muts getekend op het hoofd van de Kerstman. Hoe hoger je lijn aan de linkerkant van de muts wordt, des te hoger je de muts uit eindelijk tekent. Vanaf het rechter oor kun je vervolgen een lijn tekenen, die het uiteinde van de muts aan de bal vast maakt. Ook tekenen we de snor. Deze begint in het midden van het gezicht, en is ongeveer vier centimeter dik. Je maakt deze zoals je een komma of een visje zou tekenen, met een gespiegelde vorm er tegen aan. Natuurlijk kun je hem ook wat dikker maken, laten krullen of meer details geven door meer lijntjes te tekenen voegen. Maak de lijnen in dit geval niet zo scherp, en teken wat streepjes in de snor die de richt van de snorhaartjes zouden volgen. Dit kun je ook doen bij de witte gedeeltes van de muts en de baard.

Het Vrolijke Gezicht Van De Kerstman Tekenen

Je begint al aardig op te schieten met het natekenen van je eigen kerstman. Met de snor als basis kunnen we verder gaan met Kerstman tekenen. Links boven de snor beginnen we met een klein rond neusje, gevolgd door een schuine lijn omhoog voor de lengte van de neus. De ogen tekenen we als twee boogjes, deze laten je kerstman er vrolijk uit zien. Ook hier kun je weer gebruik maken van de snor. Gebruik voor het gemak een liniaal om de ogen niet te breed of te hoog te plaatsen. Met de driehoekige vormen van zijn haarlijn naast de oren bepaal je direct de verbinding voor de baard. Zoals je ziet teken we die door een gebogen lijn vanaf deze haarlijn met de snor te verbinden. Doe dit ongeveer een halve centimeter van de puntjes van de snor af, dan moet hij goed zitten. De mond is ook nog een gebogen lijn tegen de onderkant van de snor aan, die begint en eindigt precies zo lang als de breedte tussen beide ogen.

Wenkbrauwen Tekenen En Inkleuren Maar

ja, je kerstman is nu echt bijna af. We gaan alleen nog twee wenkbrauwen boven de ogen van de Kerstman tekenen en dan kunnen we hem gaan inkleuren.
De wenkbrauwen zijn net iets breder dan de ogen, en liggen dicht tegen de rand van de Kerstman zijn muts aan. zo’n halve centimeter is ruim genoeg. Je bepaald zelf hoe dik je de wenkbrauwen wilt maken, en of je er nog details in tekent door meer lijntjes toe te voegen in en rondom de basislijnen. Ben je helemaal tevreden met jouw kerstman, dan rest je alleen nog de mogelijkheid om hem mooi in te kleuren. Wil je in het feestelijke thema blijven? Klik dan hier om een cadeau te tekenen.