Een Konijn Tekenen kan erg leuk zijn om mee te beginnen als je wilt leren tekenen. Zowel met Pasen als in de herfst is dit een populair diertje om te spotten in het bos. De vormen zijn niet extreem moeilijk. Toch kun je het konijn tekenen voor jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt. Want als je voor een realistisch konijn tekenen gaat, komt er bijvoorbeeld een gedetailleerde vacht bij. En de kleine maar heldere kraalogen vergen de juiste verhouding en lichtinval. Om te beginnen gaan we eens proberen om een wat kleiner konijn te tekenen. Zo één die je misschien thuis hebt, of wel eens buiten ziet huppelen.

Konijn Basis

Konijn Tekenen Met Basisvormen

We beginnen het konijn tekenen met twee basisvormen. Allereerst een ovaal, die als doel heeft om de juiste vorm voor het lichaam en de pootjes te geven. Met daaraan vast een cirkel als start voor de kop. Deze gaat een stukje over de ovale vorm heen omdat we bijna geen nek hoeven te tekenen. Als volgende stap tekenen wij de oren bij het konijn. Deze komen uiteraard links en rechts van het hoofd. Dit konijn heeft lange hangende oren, die straks net boven zijn ogen beginnen, en tot onderaan zijn kopje bungelen. Het oor aan de rechterkant van zijn kop is iets langer dan die aan de linkerkant. Hierdoor zie je dat het andere oor een klein beetje omhoog lijkt te staan. De andere vorm die we erbij gaan tekenen is bedoeld om zijn poot binnen te plaatsen. Het heeft wat weg van een citroen, vind je niet?

Oren Tekenen

Dat Lijkt Er Meer Op

Stap voor stap begint je konijn tot leven te komen. Zoals je ziet kunnen we nu gebruik gaan maken van de eerder getekende vormen. Begin met het maken van zijn pootjes. Teken de lijnen van zijn kop zo goed mogelijk na. De cirkel geeft je goed aan hoe groot deze moet worden, maar je mag dit natuurlijk ook zelf de vorm te bepalen. Vergeet niet het oogje te tekenen. Ook in het rechteroor van dit konijn tekenen we nog een lijn voor de binnenkant van het oor. We zijn al aardig goed op weg met het natekenen. We tekenen nog een aantal details erbij, en dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste stap. Bij deze afbeelding laten we jou zien hoe je meer details in de kop van het konijn tekenen. We tekenen hier alvast wat snorharen, zijn neusje en nog wat details. De konijnenkop is bijna klaar.

Nu de pootjes
Snorharen

Een Heerlijke Vacht

wat een schatje! Als zijn kopje klaar is, zijn het alleen nog de haartjes die getekend moeten worden. En het makkelijke is, dit kun over de basisvorm heen doen. Zie je dat het pootje en het lijf nog altijd dezelfde vorm hebben als toen we ze bij stap één en twee hebben getekend? De laatste details van je konijn tekenen doe je door het oog te kleuren en de teentjes aan te geven met een duidelijke lijn in het midden van het pootje. Door de lijnen niet in één stuk door te laten lopen, maar steeds kleine streepjes zet, krijgt je konijn meer vacht. Doe dit met verschillende diktes op het lijfje, of met verschillende kleurpotloden voor meer diepte. Wij zijn in ieder geval zeer tevreden met het resultaat, en hopen dat jij dit ook bent. Kijk voor leren tekenen van meer dieren eens bij de poes en de vlinders.

Konijn Tekenen 2