Welkom bij de stap voor stap les Gemakkelijk Kuiken tekenen. Deze schattige kleine vogeltjes smelten bijna ieder hart met hun pluizige veertjes en zachte piepjes. Vaak zijn het er ook nog eens heel veel tegelijk bij elkaar. Kuikentjes zie je vaak in april en mei, wanneer de dieren weer buiten gaan komen en de lente alles in bloei zet. Ken je deze Awesome Paper Duck al? Ook dit is een kuikentje waar al veel kinderen mee spelen en alles over willen weten op TikTok. Daarom leek het ons een leuk idee om een leuke les over kuiken tekenen te maken. In maar zeven stappen is jouw kuiken klaar om in te kleuren, echt makkelijk! En extra leuk, dit doen we met behulp van letters!

Kuiken Tekenen 1
Kuiken Tekenen 2

Het Ei Van Het Kuiken Tekenen

Om te beginnen tekenen we een grote letter ‘U’. Deze boog is de buitenrand van het ei waar het kuiken in komt te zitten. Begin dan vanaf het uiteinde van deze u-vorm met een licht gebogen lijn te tekenen, die naar de andere kant loopt. Zo maak je een smalle ‘C’ vorm waar het kuikentje boven op komt. Voor het kuiken zelf teken je weer een U-vorm, maar dit keer op zijn kop. Deze boog is iets smaller dan het ei, zodat het kuikentje goed in zijn eitje kan zitten. Als je klaar bent met je tekening kun je hier ook mooie bloemen en andere dingen bij tekenen zoals je hier kunt zien. Super leuk om in je kamer te hangen!

Hulplijnen neerzetten
Kuiken Tekenen 3

Kruip Maar Uit Je Ei

Zo, de basis voor jouw kuiken tekenen is af, dat ging gemakkelijk toch? Ga maar verder met de volgende stap, een paar hulplijnen tekenen. We hebben in het midden een ‘T’ gezet, en deze verlengd in de ‘U’ vorm van het kuikentje. Zo weet je gemakkelijk waar de ogen, snavel en veren komen. Omdat het kuikentje uit zijn ei breekt, krijgt de gebogen lijn van het ei een kartelrandje. Deze maak je door puntige lijnen te tekenen, met de vorm van de letters W, M en V. Een ei breekt nooit precies in het midden, dus wees niet te kritisch op jezelf bij het maken van deze karteltjes. Vervolgens kun je beginnen aan de vleugels. Deze teken je goed na door het cijfer ‘3’ te gebruiken als vorm. laat een klein stukje onder de vleugeltjes vrij, hier komt straks nog één lijntje onder om het ei rond te maken.

De Oogjes en Snavel Toevoegen

Nu je de vleugels hebt gemaakt, komt er nog een laatste veer aan de bovenkant van het kuifje en de vleugels. Teken deze iets breder en langer dan de andere twee veertjes, een ‘J’ komt er als tekenletter bij. Net onder de vleugels verbind je het kuiken met het ei door een kleine ‘L’ te tekenen. Zo kun je het kuiken tekenen in het ei in plaats van er tegenaan. Vervolgens gaan we de ogen en de snavel bij het kuiken tekenen. Dit doe je door tweemaal de ‘O’ na te tekenen, met een hapje er uit. Gebruik voor de juiste positie het kruis, zodat de oogjes niet gek komen te staan. Ook voor het snaveltje gebruik je dit kruis. Je tekent deze als een ruitje of een ‘V’ vorm. De onderkant van de snavel begint op de helft van het kruislijntje.

Veren Snavel
Bijna Klaar
Kleur Je Kuiken En Je Ei

We zijn bijna aan het einde gekomen van de les Kuiken tekenen. In de laatste stap gummen we de hulplijnen weg. Om de ogen goed te laten stralen hoef je het ovale oog niet helemaal in te kleuren, laat een stukje wit. Als je het makkelijk vindt, kun je nog een rondje in het oog tekenen als hulpje. Ook kun je het kuikentje zelf inkleuren, maar laat je een stukje van het oogje leeg. Met het inkleuren van de stukjes zwart onder de vleugels geef je jouw kuiken diepte, zo krijg je meer het idee dat het kuiken uit zijn eitje tevoorschijn komt. Tot slot kun je er nog voor kiezen om er een paaskuiken van te maken door het ei met mooie kleuren te versieren Met de potloden van Stabilo gaat dit zeker lukken.

Kuiken Piep
Paasfeest Met De Paashaas

Naast het kuiken is natuurlijk ook de haas een echte symbool voor Pasen. Daarom leren wij je met veel plezier hoe je een mooie paashaas kunt tekenen. Is deze les een makkie voor jou? Dan kun je er ook voor kiezen om eens een realistisch konijn proberen na te tekenen. Hier kun je zelf allerlei feestelijke paas dingen bij tekenen, of een mooi lente landschap.
Meer benieuwd naar de Paper Duck waar wij het eerder over hadden, dan hoef je alleen maar op deze link te klikken en je kunt direct beginnen met natekenen!

Paashaas
Realistisch konijn