Welkom bij de stap voor stap uitleg over hij je een Kuiken tekenen kunt. Deze schattige kleine vogeltjes smelten bijna ieder hart met hun schattigheid. Het zachte gepiep, de gele kleur, de kleine oogjes. En vaak zijn het er heel veel tegelijk. Kuikentjes zien we vaak in april en mei, wanneer de dieren weer buiten gaan komen en de lente alles in bloei zet. Ook zijn kuikentjes een symbool voor Pasen. De eitjes die wij verven in alle kleuren, en de kuikentjes die geboren kunnen worden. Daarom leek het ons een leuk idee om een leuke les over kuiken tekenen te maken. Veel plezier met Natekenen!

Kuiken Tekenen 1
Kuiken Tekenen 2

Het Ei Van Het Kuiken Tekenen

Het makkelijke van onze nateken les, is het feit dat we al in een paar stappen een Kuikentje tekenen kunnen. We laten je zien dat je aan de hand van letters jouw eigen kuikentje gaat maken. Daarna is het aan jou of je er een gewoon kuikentje of een paaskuiken van maakt. Hoe dan ook, gaan we proberen je te leren hoe je een schattig klein kuikentje in zijn eitje kan tekenen. Hiervoor gaan we beginnen met de letter ‘U’. Deze boog is de buitenrand van het ei waar het kuiken in komt te zitten. Begin dan vanaf het uiteinde van deze u-vorm met een licht gebogen lijn te tekenen, die naar de andere kant loopt. Verbind zo de ‘U’ aan elkaar. Voor het kuiken zelf teken je weer een U-vorm, maar dit keer op zijn kop. Deze boog is iets smaller dan het ei.

Hulplijnen neerzetten
Kuiken Tekenen 3

Kruip Maar Uit Je Ei

Als je klaar bent met het natekenen van de eerste vormen. dan is nu de basis voor jouw kuiken tekenen af. Ga maar verder met de volgende stap, een paar hulplijnen tekenen. We hebben een kruis getekend in de ‘U’ waar het kuiken komt. Zo weet je gemakkelijk waar later de ogen, snavel en veren komen. Omdat het kuikentje uit zijn ei breekt, krijgt de gebogen lijn van het ei een kartelrandje. Deze maak je door puntige lijnen te tekenen, met de vorm van de letters W, M en V. Een ei breekt nooit exact in het midden, dus wees niet te kritisch op jezelf bij het maken van deze karteltjes. Vervolgens kun je beginnen aan de vleugels. Deze teken je goed na door het cijfer ‘3’ te gebruiken als vorm. laat een Klein stukje onder de vorm en het ei open, hier komt straks nog één lijntje onder.

De Oogjes en Snavel Toevoegen

Nu je de vleugels hebt gemaakt, komt er nog een laatste veer aan de bovenkant van het kuifje en de vleugels. Teken deze iets breder en langer dan de andere twee veertjes. Net onder de vleugels verbind je het kuiken met het ei door een L te tekenen. Zo kun je het kuiken tekenen in het ei in plaats van er tegenaan. Vervolgens gaan we de ogen en de snavel bij het kuiken tekenen. Dit doe je door twee ovaaltjes te tekenen als ogen, gebruik hier het kruis voor, zodat de oogjes op de juiste plek staan. Ook voor het snaveltje gebruik je dit kruis. Je tekent deze als een ruit of een diamant. De onderkant van de snavel begint op de helft van het kruislijntje.

Veren Snavel
Bijna Klaar
Kleur Je Kuiken En Je Ei

We zijn bijna aan het einde gekomen van de les Kuiken tekenen. In de laatste stap gummen we de hulplijnen weg. Om de ogen goed te laten stralen hoef je het ovale oog niet helemaal in te kleuren, laat een stukje wit. Als je het makkelijk vindt, kun je nog een rondje in het oog tekenen als hulpje. Ook kun je het kuikentje zelf een inkleuren, maar laat je een stukje van het oogje leeg. Met het inkleuren van de stukjes zwart onder de vleugels geef je jouw kuiken nog meer diepte. Wanneer je deze vakjes donker inkleurt krijg je meer het idee dat het kuiken daadwerkelijk uit zijn eitje tevoorschijn komt. Tot slot kun je er nog voor kiezen om er een paaskuiken van te maken door het ei met mooie kleuren in te kleuren. Met de potloden van Stabilo gaat dit zeker lukken.

Kuiken Piep
Paasfeest Met De Paashaas

Naast het kuiken is natuurlijk ook de haas een echte symbool voor Pasen. Daarom leren wij je met veel plezier hoe je een mooie paashaas kunt tekenen.
Klik maar op deze link, dan kun je direct aan de slag! Is deze les een beetje te makkelijk voor je? Dan kun je er ook voor kiezen om eens een realistisch konijn te gaan leren natekenen. Hier kun je dan zelf jouw paasfeest ideeën bij tekenen.

Paashaas
Realistisch konijn