Heb je na het zien van de fantastische film De leeuwen Koning zin gekregen om te leren leeuw tekenen, dan helpen wij je graag. De leeuw is een leuk tekenonderwerp, waar je mensen mee zal verbazen. Een leeuw tekenen is niet makkelijk, maar wij hopen dat het met deze tutorial gaat lukken. Laten we beginnen met de basisvorm, twee ovalen. TIP: met deze ovalen slabloon teken je de perfecte basisvorm! Super handig om een snelle start te maken. De grote ovaal komt in het midden van je papier. Teken deze niet te groot, want de staart, poten en een kop gaan we hier verder op bij tekenen. De eerste vorm is ongeveer zestien centimeter breed en zeven centimeter hoog. Voor de kop gebruiken we een gekantelde ovaal. Deze is vijf a zes centimeter groot.

Leeuw Tekenen Basisvormen

Leeuw Tekenen Met Poten

Stap twee, de staart en poten van de leeuw tekenen. Links komt de leeuw zijn staart. Boven aan je basis ovaal begin je met de lijn als een S-vorm. Deze gaat over in een J-vorm die eindigt met een kleine bolling. Daarna loopt de lijn terug naar boven, maar niet helemaal tot aan de ovaal. We laten een stuk open, om het begin van de achterpoten te tekenen. Begin met een licht buigende lijn naar beneden en teken een kommetje. Volg nu de lijn weer terug naar boven tot halverwege de staart. De linker achterpoot teken je vast aan de rechter poot met een J-vorm die iets lager onder de buik eindigt. Met een licht naar binnen buigende lijn tekenen we nu het onderste gedeelte van de leeuw zijn poten. Deze zijn enkele centimeters lang. TIP: Bestel dit prachtige leesboek over de leeuw vol prachtige foto’s en verhalen.

Verder Met Achter En Voorpoten

De nu nog kleine voeten hebben een ronde vorm waar je later de tenen van de leeuw aan gaat tekenen. Vervolgens gaan we de voorpoten van onze leeuw tekenen. Begin bij de rechter poot, omdat deze het meest zichtbaar is. Met twee naar voren staande poten is het belangrijk dat de lijnen ook naar voren lopen. Met een kleine buiging in deze lijn geef je de houding van de leeuw mooi weer. De voet van deze poot is een beetje meer hoekig aan te achterkant, bijna zoals het cijfer ‘4’. Ook hier zijn de tenen weer geschetst met een gebolde lijn. Het lijkt haast wel of hij sokken aan heeft, echte leeuwen sokken!

Leeuw Tekenen Kop en Poten

De Kop Van De Leeuw Tekenen

De geweldige kop van de leeuw teken je zo. Zoals je ziet gebruiken wij een raster om er voor te zorgen dat alle onderdelen van de kop op de juiste plek komen te staan. Dit raden wij je ook sterk aan om te doen. Eerst zullen we de oortje van de leeuw tekenen, boven de eerste horizontale lijn. Vervolgens komen de manen. Tekenen een brede lijn die lijkt op een omgedraaide vlam. Na de bovenste hulplijn van je raster verbreden de manen flink, sluitend in twee punten. De onderdelen in het gezicht van de leeuw zijn het beste na te tekenen door te beginnen met de kaaklijn vanaf de oren. De bek valt mooi in het onderste gedeelte van je raster. Schets zacht te vorm van de neus en ogen voor je ze definitief plaatst. De positionering hier van is zeer belangrijk.

Je Lijnwerk Perfectioneren

Zoals we eigenlijk al deden, gaan we meer lijnen verbeteren en hulplijnen weggummen. Je kunt nu gebruik maken van je H potloden, die je schetslijnen gaan veranderen in harde lijnen. De poten krijgen tenen en nagels, de basisvorm uit stap één wordt nu de rug en buik van de leeuw. Geef de poten van de leeuw de juiste vorm om ze er slank en toch sterk uit te laten zien. Met volle kronkelende manen en haarlijntjes geef je jouw leeuw diepte en uitstraling. Ons advies is de haartjes vooral te schetsen, en daarna een aantal dikke haren te tekenen. Zo voorkom je dat jouw leeuw ’te vol’ met haren en schaduw eindigt.

Leeuw Tekenen Bijna KLaar
Leeuw Tekenen 1

We hopen dat je blij bent met je resultaat, en vooral dat je veel plezier hebt gehad met natekenen. Voor je volgende tekenoefening hebben we al vast wat inspiratie voor je klaar staan. door op deze link te klikken, kom je op de pagina Tijger tekenen uit. Voor meer nuttige tips en trucs laten wij je graag deze pagina zien.