Om meteen maar met de deur in huis te vallen, Iedereen kan leren tekenen. Je kunt er les in nemen, maar je kunt ook enorm ver komen door zelf te oefenen. Op onze site verzamelen we voorbeelden , tips en trucs. Je kunt beginnen met het natekenen van kleine voorbeeldjes of iets uit te zoeken wat je zelf graag wil gaan leren tekenen. Natuurlijk kun je beter niet te moeilijk beginnen, want vaak gaat dit ten koste van het plezier. Leer tekenen daarom altijd op je eigen tempo en niveau. Al begin je met een aantal vormen, stokmannetjes of gemakkelijke cartoons. Alles is goed, en je zal zien dat je steeds meer gaat kijken en tekenen als een professioneel kunstenaar.

Poes Tekenen 1
Katje Kleuren

Leren Tekenen Met Vormen

Een eerste stap hoe je jezelf kunt leren tekenen is aan de hand van verschillende vormen. Op onze site vindt je meerdere voorbeelden die beginnen of zelfs geheel bestaan uit vaste vormen. Met een vierkant maak je een raam, met een rechthoek een deur en met een cirkel een hoofd. Dit zie je ook terug in symbolen, zoals bij yin yang en bijvoorbeeld auto en kleding merken. Veel van onze voorbeelden beginnen dan ook met de basisvormen die je al leert tekenen op de basisschool. Al deze vormen, vormen de essentie voor de meest beroemde tekeningen en schilderijen van de wereld.

Blokken Met Lijnen

Tekenen Met Lijnen

Het belang van strakke lijnen is essentieel voor een ervaren tekenaar. Door veel te oefenen kun je jezelf aanleren hoe bepaalde lijnen gebogen moeten worden om bijvoorbeeld een paar benen te tekenen. Eigenlijk teken je je al heel vroeg je eerste stokmannetjes, alleen zijn ze als je jong bent vaak nog uit proportie. Wanneer je leer tekenen aan de hand van voorbeelden zal je zien dat deze proporties langzaam maar zeker beter worden, net als je lijnwerk. Tegen de tijd dat je hier goed in bent, kun je lijnen voor allerlei objecten gebruiken. Veel portretten beginnen met een aantal lijnen om het gezicht in verschillende vlakken te verdelen. Je kan dus op allerlei manieren oefeningen verzinnen die jou helpen. Kies vooral iets wat jij wilt leren tekenen zodat je met plezier bezig blijft.

Leer Tekenen Stokmannetjes

Wil je leren hoe je 3d tekeningen kunt maken? Klik dan hier. Of ga aan de slag met het natekenen van één van onze dieren, zoals de Tijger. Er zijn honderden bronnen om meer te leren over tekenen en natekenen. Neus eens rond op Deviantart.com, dit is een schatkist vol kunst en inspiratie! Voor meer informatie over welke materialen je kunt gebruiken, verwijzen wij je tot slot nog graag naar onze potloden pagina. Deze staat vol met informatie over de beste en bekendste merken.