maan Tekenen 1

Welkom bij de nateken les, Maan tekenen. Tijdens deze les geven we je de opdracht om een halve maan te tekenen. Ook tonen we je een aantal voorbeelden van originele en prachtige manen die door mensen zijn gemaakt voor jouw inspiratie. De maan is constant in beweging en daarom ziet hij er nooit helemaal hetzelfde voor ons uit. We zullen hier geen grote uitleg over geven, want dat is nog best een ingewikkeld verhaal. Wel geeft dit jou de mogelijkheid om een volle ronde maan te tekenen of een maan waar maar een gedeelte van zichtbaar is. Wij kiezen voor een halve maan, en laten je later ook zien waarom. De basis van de maan teken je al in vier simpele stappen! Tip: Pak een glas of ander rond voorwerp om een perfecte cirkel te kunnen tekenen. laten we nu maar eens beginnen.

De Volle Maan Tekenen

De eerste stap is simpelweg het tekenen van een cirkel. Natuurlijk hoef je geen perfecte cirkel te maken. Wil je toch een egaal ronde cirkel, dan kun je een glas gebruiken om omheen te tekenen. De maan is een grote ronde bol, maar wij willen maar een gedeelte van de maan tekenen. Daarom gebruiken we nog een cirkel, dit kan met het zelfde glas, om een tweede cirkel er bij te tekenen. Hierdoor is de eerste cirkel in twee stukken verdeeld. Alleen het linker stuk gaan we gebruiken voor de maan. Daarom kun je de lijn van de cirkel uit stap één nu weg gummen. Om te helpen met positioneren, hebben we een rechte grijze lijn toegevoegd zodat je beter kunt zien waar de positie van de tweede cirkel is. Zoals je ziet, heb je nu de al de gewenste vorm van de maan nagetekend.

Basis Cirkel
maan Tekenen 2
Halve Maan

Jouw Maan, Jouw Creativiteit

Eigenlijk zijn we al bij de laatste stap aangekomen. Je hebt gezien dat je een maan tekenen kunt, nu is het aan jou hoe je verder wilt gaan. Zoals je in de afbeeldingen hier onder kunt zien, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt je maan tekenen met een gezicht, of met kraters. Wat ook een heel mooi effect geeft, is om je maanvorm te gebruiken als ‘lijst’ van een natuurlandschap. Met verschillende grijze potloden kun je de maan kleur geven zodat hij er echter uit ziet ziet. Ook wolken er om heen, of schaduwen op de maan kunnen een mooie toevoeging zijn. Tot slot geven we je nog de tip om een object voor je maan te tekenen zoals de uit hier onder. Dit creëert op een gemakkelijke manier meer diepte in je tekening.

Diepte Creëren
maanlandschap

Ben je uitgeoefend met het tekenen van de maan. Kijk dan hier eens naar onze astronaut, die je bij jouw maan kunt gaan tekenen. Je kunt ook de maan wit laten zoals je in deze oefening ziet, waar hij toch licht lijkt te geven. Heb je nog niet het juiste creatieve idee, kijk dan eens hier naar allerlei afbeeldingen van de maan, Misschien zit er wel een afbeelding bij die jou een geweldig idee geeft om te leren tekenen.