Wat leuk dat je komt leren hoe je een meisje tekenen kunt. Voor dit voorbeeld gebruiken we dit leuke meisje. Het hoofd is een stukje gedraaid. Je kunt hier bijvoorbeeld iets naast tekenen waar het meisje naar kijkt. Laten we gauw beginnen met de vorm van het gezicht. Ook tekenen we een kruis om te bepalen waar alle details gaan komen.

Meisje Tekenen Gezichtsvorm
Meisje Tekenen Eerste Lok

Haren Voor Het Meisje Tekenen

Als je tevreden bent over de vorm van het hoofd, kun je beginnen met het natekenen van de haarlijn. Deze beginnen linksboven op het hoofd en lopen vanuit daar omhoog in vijf gebogen lijnen. Eén lijn gaat in een bochtje naar beneden, dit wordt straks een mooie lok die we langs het gezicht van dit meisje tekenen. Ook handig als extra hulplijn bij het positioneren van het gezicht.

De Lengte Van Het Haar

Aan de eerste haarlok kunnen we direct de lange haren van het meisje tekenen. schets de vorm er met een soepele beweging in. Wanneer je een te harde of rechte lijn tekent, zal het lijken als of het haar platgedrukt is. De lengte van de haren bepaald mee hoe lang het gezicht en de nek gaan worden. Dit kun je later nog aanpassen, maar in dit voorbeeld eindigt het lange haar op de schouders van het meisje.

Lange Haren
Ogen En Wenkbrauwen

Mooie Sprekende Ogen

Nu de haren goed zitten kunnen we beginnen aan het gezicht. Startend met de grote stralende ogen. Zoals je ziet zijn dit twee brede amandelvormen, met aan het einde van ieder ooglid twee puntige hoekjes als wimpers. Als je wilt kan je direct al de pupillen schetsen, zo geef je jouw gezicht meteen een uitstraling. Dit kan echter ook wanneer jouw schets klaar is, en je alle details gaat verfijnen met bijvoorbeeld een inkt pen. We tekenen twee grote zwarte cirkels in het oog, en creëren een iris en emotie door twee kleinere rondjes weg te gummen uit de zwarte pupillen.

Wenkbrauwen En Een Neusje

Dan gaan we nu verder met de wenkbrauwen en een lief dun neusje. Bij dit meisje tekenen we de wenkbrauwen met een simpele dikke gebogen lijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de wenkbrauwen alleen in vorm na te tekenen. Dit geeft je de vrijheid om wat meer details toe te voegen, zoals enkele haartjes aan het eind van de wenkbrauw.
Schets de wenkbrauwen ook eens wat dichter bij elkaar, of in een andere positie. Je zal zien dat je allerlei verschillende emoties krijgt. Dit is altijd een een leuk momentje om even te ontspannen tijdens het focussen. Het neusje bestaat uit slecht vier lijntjes. Een lang gebogen lijntje omhoog voor de lengte van de neus, en drie kleine lijntjes. Deze geven de onderkant van de neus en neusvleugels vorm. Ook hier kun je weer spelen met hoe je deze tekent, probeer het maar uit.

Meer Gezicht
Een Blije Mond

Voor het teken van de mond beginnen we met een klein boogje onder de neus. Hier onder komt de scheidingslijn die laat zien waar de mond open en dicht kan. Deze tekenen we door een lijn te teken met een kleine buiging waar de mondhoeken eindigen. Waar de lach eindigt komen de kleine rimpeltjes die het einde van de mondlijn betekenen. Tot slot komt er nog een kleine gebogen lijn onder de mond die aanduid waar de onderlip zit. Hoe lager je deze zet, hoe dikker de onderlip is en ook wordt de onderlip langer als je de lijn wat meer uitrekt.

Klaar Met Meisje Tekenen
Bijna Klaar

Tot slot laten we je nog zien hoe je een nek en de schouders bij dit meisje tekenen kan. Zoals je ziet zijn dit eigenlijk maar twee lijnen, die bijna even lang en breed zijn. Als je de lijnen van de nek verschuift of verbuigt zal je zien dat de nek er dikker, of scheef uit komt te zien. Dit is uiteraard niet verkeerd, sterker nog, je kunt bij ieder meisje wat je tekent een andere nek kiezen. Ook bij het tekenen van de schouders kun je er voor kiezen om deze lijnen hoog of laag te tekenen. Wanneer je ze meer naar beneden tekent heeft jouw meisje minder brede schouders dan wanneer deze lijn minder stijl naar beneden loopt.

Extra Oefening

Wat wij je nog willen meegeven is dat het meisje wat je zojuist getekend hebt een mooie basis kan zijn om te oefenen met het tekenen van andere meisjes. Zeker als je veel schetst, kun je gemakkelijk lijnen weggummen en direct zien welke aanpassingen welk effect hebben. Teken eens een meisje met een smaller gezicht, kleinere ogen of een dikker neusje. Zo is dit ook als je speelt met de positie van de wenkbrauwen en de witte ruimte binnen de pupillen, laat haar maar eens scheel kijken bijvoorbeeld. Om het natekenen van gezichten naar een hoger niveau te brengen, vind je hier nog meer lesmateriaal.