Ook bij natekenen.nl zijn we gek op Disney en al zijn figuren. Daarom kon een lesje Mickey Mouse tekenen natuurlijk niet ontbreken. Al bijna honderd jaar geleden, in 1928, is de geweldige muis voor het eerst ontdekt. En tot op de dag van vandaag is Mickey nog altijd één van de meest populaire Disney figuren ooit. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Mickey Mouse een plekje verdient op onze site. in deze stap voor stap les gaan we de vrolijke Mickey Mouse tekenen en als je wilt ook inkleuren. Laten we beginnen!

De Basisvorm
Mickey Mouse Tekenen 1

Een Cirkel, Een Druppel En Twee Ovalen

Om een goede start te maken bij het natekenen van jouw Mickey hebben we een paar vormen nodig ter ondersteuning. Deze helpen je de juiste positie en grootte van je tekening te bepalen. Je kunt ongeveer in het midden van je blad beginnen met het tekenen van een cirkel van een centimeter of 5. Hier aan vast komt het lijfje. Deze tekenen we in de vorm van een druppel, iets kleiner dan het hoofd. Met twee ovalen aan de ‘achterkant’ van het hoofd, maak je jouw eerste opzetje af. Wij hebben voor de oren een doorsnee van 2 centimeter aangehouden, maar schets even voor je jouw oren definitief plaatst. Zo voorkom je dat je in verdere stappen toch niet tevreden bent over je afmetingen.

Armpjes en Benen
Mickey Mouse Tekenen 2

Armen En Benen Aan Mickey Mouse Tekenen

Laten we maar eens kijken hoe we de armen en benen, handen en voeten moeten natekenen. Voor de armen en benen hebben we niet heel veel nodig. Vier ‘stengels’ van gelijke lengte met een buigzame lijn waar we zo direct te voeten en handen aan vast gaan maken. De armen van Mickey Mouse tekenen we met behulp van het oor en het hoofd als steuntje voor de juiste lengte. Je kunt natuurlijk ook een liniaal gebruiken! Onze armen zijn vier centimeter lang en ongeveer 7 en een halve millimeter breed. Is dit voor jou ook de goede verhouding, of krijgt Mickey dan te dikke of te dunne armen, dan pas je dit natuurlijk aan. voor de benen gebruiken wij dezelfde breedte, maar de benen zijn een klein stukje korter omdat er nog een groot paar schoenen aan vast komt.

Kleren Toevoegen
Mickey Mouse Tekenen 3

Handen, Voeten En Een Neus

Nu de armen en benen op papier staan gaan we deze verrijken met een paar handen en voeten. De details hier van komen in de volgende stappen, dus wees nog niet te streng voor jezelf. Je tekent nu eigenlijk meer een stel wanten, waar we later de vingers bij gaan tekenen. Mickey’s handen en voeten zijn vrij groot vergelijke met zijn armen en benen. Ze zijn zelfs nog bijna breder dan het hoofd wat we in de eerste stap hebben nagetekend. De schoenen lijken een beetje op een boontje, maar dan extra groot. Je tekent ze vast, aan Mickeys benen en klaar. Voor de neus hebben we twee gebogen ‘C’ vormen nodig. Één voor de neus zelf en één voor zijn mond. Hier bovenop kun je straks het neusje van Mickey Mouse tekenen. Maar eerst maken we nog de kleding af.

Bijna Af
Richting De Laatste Stap

We naderen het einde van onze natekenopdracht Mickey Mouse tekenen al. We tekenen om de enkels en polsen nog een boogje, zo zit je dat Mickey handschoenen draag. Ook tekenen we Mickey’s opvallende rode broek. Deze begint met een gebogen lijn van links naar rechts over zijn buik en hier tekenen je de broekspijpen aan vast. De broekspijpen lopen iets breder uit dan de benen van Mickey. Voor de breedte van de broek kun je het druppelvormige lijfje volgen, makkelijk hey. Teken nu de staart en de neus van Mickey Mouse. Deze bestaat uit een omhoog stekend olijf-vormige neusje en een dunne staart die je alle kanten op kunt laten gaan die jij maar wilt. Gelukt? Dan mag je alle overbodige lijnen die elkaar kruisen weggummen, en beginnen aan de laatste stapjes.

Hoofd en Knopen
Mickey Mouse Tekenen 4
Het Gezicht Van Mickey Mouse tekenen

De knopen op Mickey’s broek, zijn twee gelijke ovalen. Een gebogen lijn op de schoen laat zien dat hij op zijn voet leunt. Tussen de C vormen die je hebt gemaakt voor de neus en mond, teken we nog een gebogen C voor Mickey’s mondhoek. Met de hartvormige lijnen maken we vervolgens de oren en het hoofd aan elkaar. Houd er rekening mee dat de ogen hier nog tussen moeten passen. Gelukkig kan je het donkere stuk altijd nog wat verbreden met je kleurpotloden. Tot slot nog de blije ogen van Mickey Mouse Tekenen. Dit doe je door twee schuine ovalen te tekenen vanaf de neus, van ongeveer twee centimeter. Hier in komen nog twee zwarte ovaaltjes voor de pupillen. De laatste stap is het toevoegen van de vingers, zoals je kunt zien hier onder in de afbeelding en dan is jouw Mickey Mouse klaar om ingekleurd te worden!

O Boy, o Boy!

Natuurlijk hebben wij op Natekenen.nl nog veel meer Disney figuren voor jou om na te tekenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van De kleine zeemeermin of deze Donald Duck?