Monster Tekenen 3


Welkom bij deze griezel opdracht van Monsters Tekenen. Op deze pagina laten we je zien hoe je een griezelig maar leuke vliegende oogbal kunt natekenen. Duik in de stappen van dit monstertje, met een paar simpele basisvormen. Daarna creëer je al vlug je eerste eigen monster. Het is ook een goede oefening voor het tekenen van Mike Wazowski uit Monsters en Co. Deze heeft dan wel geen vleugels, maar wel één oog waar je de armen en benen aan kunt tekenen. Maar laten we niet te hard van stapel lopen. Eerst gaan we starten met ons eigen unieke monstertje.

Makkelijke Monsters Tekenen Doe Je Zo

Begin met de basisvorm van het monster. Teken een grote cirkel voor het lichaam van de vliegende oogbal. Deze cirkel vormt de kern van het monster en dient als basis voor de verdere details. Bepaal hier mee hoe groot je tekening wordt, en of je één over meerdere monsters tekenen gaat. Als je denkt aan een zwerm vleermuizen die door de nacht vliegen, dan is dit ook een heel leuke om te doen met dit vliegende monstertje. Om het monstertje te laten vliegen hebben we ook nog twee vleugels nodig, deze maken we van twee driehoeken met gebogen lijnen. Als je het makkelijk vind kun je ook beginnen met rechte driehoeken, dan gum je er later de juiste vorm in.

monster Tekenen 1
Vliegende Ovaal

Oog Voor het Oog

Als tweede stap gaan we ons richten op het ook. We voegen details toe aan het grote oog van het monster. Maar eerst Teken je een grote, ovaal waar het oog in getekend zal worden. Deze is licht gebogen aan de bovenkant, maar heeft een kromme onderlijn. oogbol in het midden van de cirkel. Voeg vervolgens een pupil toe in het midden van het oog en omcirkel deze met een donkere schaduw om een dreigende uitstraling te creëren. Als je het handig vindt, kun je vast het ooglid boven en onder het oog tekenen. Hiermee geef je jezelf een steuntje voor het positioneren van de pupil en de iris. Voor een levendig oog teken je rechts boven een hoekje wat je straks licht inkleurt. Tot slot teken je in deze stap de streepjes in het oog. Dan gaan we Nu verder met de mond.

Details In Het Oog
Monsters Tekenen 2

Scherpe Tandjes

Vleugels Afmaken

In deze stap gaan we de monstertandjes natekenen. Zoals je kunt zien heeft ons monstertje wel scherpe punttandjes, maar lacht hij toch ook een beetje. Dit geeft een griezelige maar toch ook niet te enge uitstraling. Wanneer je het mondje meer open zet, of hem niet laat lachen maar juist verdrietig of boos kijken, krijgt je monster direct een enger gezichtje. Probeer maar eens uit tijdens het schetsen, of wanneer je meerdere monsters tekenen wil. De mond zelf bestaat uit twee gebogen lijnen dicht op elkaar zittend. Door de puntjes aan het einde van de mond krijgt je monster nog meer een ‘glimlach’. De tandjes kun je zien al een hele rij driehoekjes. De tanden zijn alleen niet helemaal recht, dus teken de lijnen met een kleine buiging zoals op de afbeelding.

Fladderende Vleugels

Als laatste stap laten wij je zien hoe je de driehoeken naast het hoofd omtovert tot twee echte monstervleugels. Als je dit nog niet gedaan hebt, kun je beginnen om de vleugels aan het ‘hoofd’ vast te maken door de overbodige lijnen weg te gummen. Om te kunnen vliegen hebben de vleugels van het monstertje ook wat botjes nodig. Deze kun je laten zien door de donkere hoekjes boven in de vleugel te tekenen. Halverwege de vleugel komt aan de onderkant ook een botje uit, daarom zie je aan elke vleugel een puntje. De hoekjes boven in de vleugel kun je eventueel ook nog langer maken, daarmee geef je jouw monster nog meer botstructuur in de vleugels. Dit zie je ook bij vleermuisvleugels. En Dat brengt je aan het einde van jouw nateken oefening.

Monster Tekenen 3

Wil je nog meer monsters Tekenen? Voor onze kleine monsterfans hebben we heel leuk filmpje gevonden op YouTube, deze vind je door hier te klikken. Voor een ingewikkeldere natekenopdracht kun je eens kijken op deze pagina.