Paashaas Tekenen

Je wilt graag een paashaas tekenen, maar weet nog niet helemaal hoe dit moet. Om dit te doen helpen wij jou graag een handje. Volg deze “stap voor stap” uitleg, dan heb jij in de kortste tijd een prachtige paashaas. Kleur hem naar eigen wens in met je stiften of kleurpotloden en je hebt in een handomdraai een superleuk cadeau voor de paasdagen. Bekijk hier de beste tekenspullen.

Een Ei Is Geen Ei

Om een mooie paashaas te kunnen tekenen, beginnen we met het maken van een ei. Dit is niet een paasei, maar het lijfje van onze paashaas. In de volgende stappen tekenen we hier verder aan, maar eerst mag je nog een cirkel aan de bovenkant van het ei tekenen. Dit is de startvorm voor het hoofd van onze paashaas. Houd er rekening mee dat je straks nog oren en een pootje moet tekenen aan deze vormen. Begin daarom niet te laag of te hoog op je papier, anders past het misschien niet. Tip: je kunt de oren ook nog een stukje buigen zodat ze naar beneden hangen wanneer je te hoog uitkomt op je vel papier. Bekijk hier leuke paas spulletjes.

Cirkel Ei Paashaas
Oortjes En Wangen

Nu Het Gezicht Van De Paashaas Tekenen

Nu je de basis op papier hebt, gaan we nog wat lijnen toevoegen. Begin met 2 ovalen voor de oren. In ons voorbeeld zijn de oren bijna net zo hoog als het hoofdje. Ze zien er nu nog erg saai uit, maar je zult zien dat dankzij een paar extra lijntjes de oren steeds schattiger worden. Aan de zijkant van het rondje, het hoofdje, tekenen we vervolgens nog twee wangetjes. Deze maak je door het begin te maken van een paaseitje. Zoals je kunt zien op de afbeelding gaan deze boogjes vanaf halverwege het rondje naar beneden. Ze komen, vooral aan de rechterkant, een klein beetje over het ovale lijfje heen. Dit is prima, want deze lijnen kun je later weer weggummen. En zo kunnen we doorgaan naar stap drie van onze paashaas tekenen oefening.

Paashaas Tekenen 2

Eitjes, Eitjes, Eitjes

Ook in de volgende stap gebruiken we weer de eivorm. Dit keer maken we hier de paashaas zijn schattige oogjes en het neusje mee. Kijk goed, en zie dat alle onderdelen een gehele of gedeeltelijke vorm van een ei hebben. Dit is dan ook een handige oefening om je basisvormen steeds gemakkelijker ‘uit de losse pols’ te tekenen. Wij vonden het makkelijker om met het neusje van de paashaas te beginnen. Dit hebben wij gedaan, omdat je vanuit daar het liggende neusje goed kunt positioneren. En ook geeft het een steuntje bij het goed plaatsen van de oogjes. Wanneer de ogen te hoog of te ver uit elkaar staan, krijg je een gek gezicht. Ben je tevreden over de positie en het formaat van de neus en ogen, kun je vast een paar snorharen tekenen en dan door naar de volgende stap.

Het Lijfje Krijgt Zijn Vorm

In de oren is een dunne lijn getekend die steeds dunner wordt naarmate je boven aan het oor komt. Dit zorgt voor een mooie overloop van de binnen- en buitenkant van de oren. Drie of vier haartjes onderaan zijn meestal genoeg en geven je paashaas een zachtere uitstraling. Dit trucje kun je ook bij de staart doen. Met wat puntjes eraan lijkt deze meteen pluiziger. Dan blijven er nog één armpje en één pootje over om na te tekenen. De onderste lijn van het armpje begint net wat hoger dan de bovenkant van het staartje, en heeft een licht gebogen lijn. De bovenlijn begint halverwege de rechterkant van zijn wangetje en loopt door tot net vóór de helft van zijn linker wangetje. Deze lijn is een stuk meer gebogen en eindigt in een smalle opening waar we het voorpootje van onze paashaas tekenen.

Een pootje En Een Ei

Voor de laatste stapjes kijken we naar het pootje van onze paashaas. Deze begint net onder zijn staartje en eindigt iets lager dan zijn buikje. Voor de vorm maak je een beetje een langwerpige cirkel. Het pootje is vrij breed; zoals je kunt zien, begint de linker lijn namelijk onder het armpje van ons haasje. Door wat ruimte open te houden tussen deze lijnen, ziet het er echt uit alsof het pootje vastzit aan je paashaas. Zou je het pootje als een vaste vorm maken, dan ziet het eruit alsof het pootje er is opgeplakt. Het voetje van de paashaas tekenen we smal en komt in de lengte ongeveer halverwege de buik van onze paashaas. Zo heb je genoeg ruimte om nog een paasei te tekenen. Teken en kleur deze helemaal naar jouw wensen in. Tip: Gebruik glitters of stickertjes om jouw paasei en paashaas extra mooi te maken.

Staartje Paashaas
Paashaas Pootje
Paasei