LalaFanfan Duck

Jouw Eigen Paper Duck Tekenen

Kawaii is een steeds bekendere tekenstijl, daarom zal het je niet verbazen dat wij je willen leren hoe je een Paper Duck tekenen kunt. Deze trend op Tiktok is een geweldige hit bij kinderen en volwassenen. Dat is ook niet gek, want het is een schattig figuurtje waar iedereen zijn eigen draai aan kan geven. In Korea is dit figuurtje dan ook overal te vinden in knuffels, posters en als kleurplaat. Maak je eigen eendje, en kleed hem aan zoals jij dat wil. Kies een lekker tekenend potlood uit, één waar je goed mee kunt schetsen dan kunnen we snel gaan beginnen. Wij trekken de lijnen aan het einde over met een stift voor de echte Kawaii Stijl, Daarom is een schetspotlood voldoende. Kies je favoriete potloodmerk uit om je Paper Duck in te kleuren en laat je creativiteit de vrije loop.

We Beginnen Met Het Hoofdje

Teken allereerst een cirkel, hiermee bepaal je waar je eend op het papier komt en hoe groot hij wordt. In de Kawaii stijl is het hoofd Bijna net zo groot als zijn lijfje. Dit zie je ook hier bij Chibi’s, om ze schattiger te maken. Vervolgens teken je hier de wangen in. Deze zijn ongeveer net zo groot als de helft van het hoofdje, en steken een klein beetje uit aan de zijkanten. Tussen de wangen komen twee zwarte rondjes als ogen. Wil je dat jouw eendje straalt van blijheid? Laat dan één of twee kleine stukjes wit in de ogen. Dit geeft gelijk meer diepte en emotie. Tot slot teken je nog twee kleine boogjes voor het snaveltje en klaar.

Het Lijfje Van Paper Duck Tekenen

Als het goed is heb je inmiddels een mooi en lief hoofdje op je papier staan. Het fijne is dat dit de moeilijkste stap was voor deze nateken opdracht. het lijfje bestaat namelijk alleen maar uit twee armen en twee benen, zonder vingers of tenen. De armpjes van onze paper duck beginnen onder het laagste punt van de wangen. Vanaf hier maken we een lange lijn, die niet veel breder dan het hoofdje gaat. De lijn buigt af in een ‘C’ vorm en gaat dan weer terug naar het lijfje. Je kunt er voor kiezen om het lijfje los te tekenen, maar wij adviseren om alles aan elkaar te tekenen. Hierdoor lijkt het niet als of de armpjes er aangeplakt zijn. Kijk maar naar de twee afbeeldingen hier onder. Voor het lijf en de benen gebruiken we de ‘W’ vorm. alleen zijn de voetjes rond in in plaats van puntig.

Paper Duck 2 Vaste Armen
paper Duck Losse Armen
Aankleden In Jouw Stijl

Nu je Paper Duck zelf klaar is, is het tijd om hem aan te kleden. Voor het maken van de kleren van jouw Eendje zijn de mogelijkheden eindeloos. Kijk maar eens hier, dan zie je al honderden voorbeelden. Afhangend van hoe groot jouw Paper Duck is geworden meet je de kleertjes af. Een goede manier om dit te doen is, om het lijf over te trekken. Je doet dat door twee papieren op elkaar tegen het raam te houden. Wanneer je paper duck klaar is, is het verstandig om hem te verstevigen. Dit kun je doen door Paper Duck te laten lamineren, maar je kunt het ook doen door kleefplastic over je eendje heen te plakken. Kan dit niet, dan zou je ook nog een aantal rijtjes plakband kunnen plakken of verstevigen met karton.

kleding Ideetjes Ducky
Kleding ideetjes 2