Zeg je Spongebob? Dan zeg je Patrick! Want waar zou Spongebob zijn zonder zijn roze vriend Patrick Ster. Hier gaan wij je laten zien dat je al in een paar simpele stappen Patrick ster kunt natekenen! Wanneer je een ster tekent, deze een broek geeft en alle punten rond laat aflopen ben je eigenlijk al bijna klaar. Maar wij willen je toch graag wat handvatten geven om je Patrick Ster te kunnen laten tekenen die echt op de cartoon lijkt. Omdat Patrick nogal een ronde ster is met een buikje, gaan we beginnen met het schetsen van een cirkel. Hier komen drie pion-vormen aan vast, die zijn armen en hoofd gaan worden. Het hoofd komt wat hoger uit dan de armen, en loopt een klein beetje naar achter af omdat Patrick een zacht lichaam heeft.

Patrick Tekenen 1
Patricks Armen

Patrick Tekenen Benen

Ook voor de benen van Patrick tekenen we weer de stompe punten van een ster. Makkelijk! Het voor jou linkerbeen is een beetje gebogen en staat bijna in één lijn met Patricks linkerarm. Dit been komt ook ietsje hoger uit dan het rechterbeen, omdat deze meer naar voren staat. Je ziet het, je hebt al in enkele stappen de basis van je favoriete zeester nagetekend. Door enkele lijnen weg te gummen en sommige wat langer te maken krijgt Patrick zijn originele vormen. Zie je dat Patricks rechterarm en been vast zitten aan het lichaam, en de linker kant van het arm en been met een open lijn aan het lijf zitten? Dit laat goed zien dat hij een beetje schuin staat met zijn linker been naar voren. Ook het hoofd is in een licht gebogen lijn getekend zodat Patrick er levend en beweeglijk uit ziet.

patrick Benen
Patricks Vorm

We Zijn Er Bijna

Nu het lichaam zo goed als klaar is, gaan we beginnen met het gezicht en Patricks felgekleurde broek. De broek bestaat uit twee lijnen, deze gebogen lijn begin je enkele centimeters onder zijn oksels en met ongeveer een halve centimeter er tussen de tweede lijn er net onder. De broekspijpen lopen aan beide kanten van de benen ongeveer 7 mm uit. Denk ook hieraan, dat het been links naar achter staat, en deze broekspijpen daarom iets smaller zijn.

Patricks Gezicht

Dit Is Patrick

Voor de ogen en de mond gebruiken we Patricks armen om de positie goed te kunnen bepalen. Het kan handig zijn om even wat lijnen, of de ogen te schetsen. Zo zie je snel of de positie van de mond goed staat en de ogen de juiste vorm en formaat hebben. De ogen zijn bijna even breed als de bovenste lijn voor de mond. Ook in hoogte zijn de ogen en open mond bijna gelijk. Probeer maar een beetje een vin vorm te maken van de mond, en twee eitjes voor de ogen. Nog twee zwarte stippen erin en dan is je Patrick Ster bijna klaar! Om hem helemaal af te maken teken je nog de paarse anemonen/bloemen op zijn broek. Voeg hier een daar wat stippen en een kleine navel net boven zijn broekrand wanneer je dit wil. En dan blijven alleen nog de wenkbrauwen over Dit is bij Patrick twee keer een Z, van dikke lijnen. Druk deze een beetje in elkaar en klaar is Patrick! Wil je ook een keer oefenen om Spongebob na te tekenen? Klik dan hier om direct te beginnen!

Patrick Tekenen 2