Wanneer je zelf een poes als huisdier hebt zal je deze wast wel eens willen natekenen. Op deze pagina laten wij je zien hoe je dit in slechts een paar stappen kunt doen.
Om te beginnen tekenen we een basis door het maken van twee ovalen. De eerste staat bijna in het midden van het papier en is bedoeld als steuntje. Vanaf deze vorm gaan we de poes tekenen. Het hoofd krijgt ook een ovaal vorm, maar kun je ook wat ronder natekenen.

Poes Tekenen 1

Oren En Poot Van De Poes Tekenen

Tijdens onze volgende staat gaan we de oren van de Poes tekenen op de hoeken van zijn kop. Dit zijn kleine driehoek vormpjes die een beetje rond aflopen. Hoe groot de oren moeten zijn kun je helemaal zelf kiezen. Voor het pootje kan het ook handig zijn om nog een ovaal te schetsen zodat je goed kunt bepalen hoe groot de kattenpoot gaat worden.
We tekenen de teentjes en de verlenging van zijn pootje met de vorm van de letter C. Als je bij het voorste teentje begint, kun je hier twee golfjes achter aan tekenen en zo vormen zich de teentjes.

Poes Tekenen 2

De Voorpootjes Van Poes Tekenen

De voorpoten kun je tekenen door drie langen lijnen naar beneden te tekenen. De rechtse lijn begint iets boven de bovenkant van de andere poot. De middelste lijn komt juist wat lager uit, en de meest linker lijn bijna even hoog. Het meest linker pootje wat we van de poes tekenen is direct verbonden aan de middelste lijn. Het andere pootje is daar weer aan vast getekend. Aan elke pootje komen nog drie rondjes, die je eerst even kunt schetsen, om vervolgens de openingen weg te gummen.

Poes Tekenen 3

Oogjes En een Buikje

Door het gebogen lijntje aan de pootjes van onze poes te tekenen creëren we een buikje. Vaak zijn deze lekker zacht en heeft het een andere kleur dan de rug van he beestje. Daarom is deze kleine lijn toch heel belangrijk. Voor de ogen tekenen we twee cirkeltjes met daar omheen 2 ovalen. Je kunt de pillen helemaal zwart kleuren, of er voor kiezen om een glinstering in zijn oogjes te tekenen. Dit doe je door een klein stervormig stukje wit te gummen, of twee rechthoekjes naast elkaar. Wanneer je dit doet krijgt de poes iedere keer een andere blik in zijn ogen.

Oogjes

Nu Nog Een Staart

Zoals je kunt zien hebben wij er voor gekozen om onze kattenstaart te tekenen met een mooie boog er in, ontspannen liggend op de grond. Gebruik een soepele lijn met een bijvoorbeeld een S vorm om de staat er rustig uit te laten zien. Natuurlijk kun je hem ook omhoog tekenen, met een krul of met haartje aan de randjes. Het is belangrijk dat je staart er kloppend uit ziet, maar natuurlijk ook dat jij hem mooi vindt. Dit is ook met het patroon van de poes die wij hebben getekend. Waar wij hebben gekozen voor 3 ronde vormen op zijn rug, kun je er ook voor kiezen om streepjes te zetten of om verschillende kleuren te gebruiken. Ook op de staat kun je van alles tekenen, wat dacht je van een hartjes staart.

Mondje Staart

Neusje, Strikje, Klaar!

Wanneer je tevreden bent over je tekening, kun je het laatste deel van jouw poes tekenen. Met een klein rondje in het midden van de oogjes tekenen we een neusje, met hier twee boogjes aan zoals de letter J. Hier kun je als je wil nog een set mooie snorharen bijtekenen. Omdat wij voor een meisje zijn gegaan hebben wij er nog een roze strik bij gemaakt.
Ook die kun je natuurlijk naar eigen wens tekenen, met versiersels, hartjes en bloemetjes. Wees creatief en trots op wat je gemaakt hebt! Wil je een ander dier tekenen? Klik dan hier om een eekhoorn te maken.

Katje Kleuren