Je wilt een Roos Tekenen? Dat gaan wij je in deze handleiding haarfijn uitleggen. De roos is een geliefd onderwerp in de tekenwereld. Ze komen veel voor in tekeningen over de liefde, in een stil leven of gecombineerd met bijvoorbeeld pistolen zoals bij de band Guns ‘n Roses. Een roos tekenen is niet zo moeilijk. Probeer het maar eens met de volgende roos, die je in enkele stappen al kunt natekenen. 

Roos Tekenen 1
Blad

Het Blad van de Roos Tekenen

Met de eerste speelse lijn beginnen we met het tekenen van het eerste rozenblad. Dit blad zit straks aan de linkerkant van de gehele roos. Begin dus ook een beetje aan de linkerkant van je papier. Als je straks verder bent met de roos tekenen ga je zien dat deze dan mooier op je blad past. Wanneer je het eerste blaadje hebt gemaakt teken je ook aan de linkerkant het tweede blad. 

Roos Natekenen 2
Roos Natekenen 1

Nog Meer Lijnen

Vervolgens gaan we door naar het midden. Begin met de lijnen aan het linker blaadje, zodat je zo direct makkelijk door kan gaan met het volgen van de juiste lijnen. Hierdoor verklein je het risico dat één van je blaadjes een verkeerde grootte heeft. Met een vloeiende beweging maak je de bovenkant van de roos, en zet deze vast tussen de onderste lijn die het volgende blaadje zal worden. 

Roos Tekenen Bladeren
Roos Tekenen Blaadjes

Teken De Steel

Tot slot voeg je er nog drie bladen aan toe, en dan is je roos al bijna af. Je kunt de roos tekenen zonder steel, maar wij hebben er wel een steel en blad aangemaakt. Zo ziet de roos er compleet uit, klaar om aan je geliefde te geven. De steel teken je door 2 lijnen naar beneden te tekenen die op (bijna) hetzelfde punt stoppen. Als je wilt kun je hier nog een kleine druppelvorm tussen tekenen, zodat je steel ook wat diepte heeft. Kies zelf of je nog één of meerdere bladeren aan de steel toevoegt. Dit geeft je roos de finishing Touch. Je kunt ook nog spelen met schaduw onder het blad wanneer je jouw roos gaat inkleuren. Als je het roos tekenen onder de knie hebt, kun je op die manier oefenen met licht en schaduw. Natuurlijk kun je ook bij onze andere bloemen kijken. Probeer maar eens een Tulp na te tekenen.

Roos Tekenen Steel
Bladeren