Kunnen we kinderen? Dan gaan we van start met Spongebob tekenen! Dit doen we aan de hand van de volgende stappen. Voor het gemak is deze tekening ingedeeld in vier gelijke delen. Zo zie je dat bij de eerste stap het grootste gedeelte in het rechter vak boven is getekend. Om een mooie lijn te tekenen kun je overwegen om een punt te zetten bij de bovenste hoeken van de eerste afbeelding. Zo heb je een begin en eindpunt voor je eerste lijn. Dit doe je vervolgens ook van boven naar beneden, en zo ga je alle vier de gebogen lijnen af. Bij afbeelding twee zie je dat je door slechts drie lijnen al wat meer diepte creëert. Om Spongebob’s vierkante broek te tekenen kun je de onderste punten van de vorige afbeelding weer gebruiken.

Spongebob Tekenen 1

Gezicht Spongebob Tekenen

Het intens vrolijke gezicht van Spongebob tekenen vergt wat precisie, het is niet voor niets de meest geliefde en gehate lach van Bikinibroek. Grote open ogen en een brede glimlach zijn dan ook sprekend voor de gele spons. ook zijn wangen zijn belangrijk, hier eindigt de mondhoek. Wanneer je begint met het gezicht adviseren wij je om die als eerst te tekenen, samen met de lijn onder de mond. Deze twee kun je vervolgens gebruiken als steuntje bij de andere onderdelen. Vervolgens teken je de mond zelf, waarbij de mondhoeken van Spongebob bijna gelijk eindigen. Je kunt de tanden eerst tekenen, en dan de onderste lijn van de mond erna. Ook hier kun je gebruik maken van je reeds getekende lijnen.

Neus En Wimpers

Wanneer de tanden goed staan, kun je vanaf de rechtse tand een lijn verbinden met de mondhoek aan de linkerkant. De neus begin je in het verlengde van de mondhoek links, en de linker tand. Spongebob’s neus loopt in een iets dikker wordende lijn een klein beetje naar boven, en is ongeveer 6 cm lang. Tot slot tekenen we de ogen na door 2 grote cirkels te maken, die een klein stukje over elkaar heen komen. Dit gum je natuurlijk uit wanneer je tevreden bent over je resultaat. Met twee kleine cirkels teken je de iris en pupillen van je zeeheld. Zet er drie streepjes op voor de wimpers en klaar is kees. Om het gezicht helemaal  af te maken tekenen we nog 2 kleine bergjes in de mond, deze vormen samen Spongebob’s tong.

Details Aanbrengen

Nu je echt al een mooie spons aan het maken bent gaan we de details op broek en shirt aanbrengen. Deze verdeel je in twee delen door een lijn te trekken van links naar rechts, waarbij het bovenste gedeelte (het shirt) iets smaller is dan het onderste gedeelte (de broek). Precies onder de mondlijn maken we de stropdas, en twee driehoekjes voor het shirt. Voor de broek tekenen we totaal 5 rechthoeken die gelijkmatig verdeeld zijn, zo krijgt Spongebob straks zijn riem.

Spongebob Natekenen
Spongebob’s Lijf

We zijn al een heel eind op weg zo! Dan is het nu tijd om de benen en armen na te tekenen. Je begint met de broekspijpjes, waar twee stokjes aan vast zitten. Dit zijn Spongebob’s dunne beentjes. Zet een gebogen lijntje in de stokjes, zodat je nog maar een stukje been ziet en een groot stuk van zijn witte sokken. Teken hier zijn schoenen, met een klein stukje wit, om ze er stralend uit te laten zien. Aan de zijkant hangen nog twee dunne armpjes. Begin met het natekenen van de mouwtjes. Deze hangen aan de zijkant van het lichaam, en hebben een soort paddenstoel vorm.

Spongebob Tekenen 2
Last But Not Least

Aansluitend teken je het armpje met drie vingers aan de ene kant en een duim aan de andere kant. Ja, Spongebob heeft maar vier vingers! Zoals je ziet is zijn hand aan de andere kant bijna helemaal te tekenen vanaf de punt van zijn broek. De arm zit achter het lichaam, alleen een klein stukje van de mouw is nog zichtbaar. Zo blijft de arm op de juiste hoogte. Tot slot maken we alle rechte lijnen van het sponzige sponsje lekker sponzig. Alle rechte lijnen mogen een kronkelbeweging volgen. Vervolgens teken je nog op verschillende plekken wat ronde en ovale vormen voor alle gaten die Spongebob heeft en je bent klaar! Heb jij ook een sponstastisch resultaat? Dan is het nu de hoogste tijd om Patrick Ster te tekenen. Deze vind je hier. Wil je liever naar spongebob in actie kijken? Klik dan hier.