Er is bijna niets lekkerder dan een groot stuk vers gemaakte taart. Met fruit, chocola, glazuur of vol glitters. In deze les gaan we jouw droom taart tekenen. We maken een taart van drie lagen, maar je mag er natuurlijk ook nog veel meer lagen boven op tekenen. Ook met de versiering en kleuren van je taart kun je alle kanten op, zo kun je de áller mooiste taart van de wereld maken. Je oefent tijdens het taart tekenen je lijnen recht en geboden te maken, en om met diepte te spelen. Hoe meer je toevoegt aan jouw taart, des te moeilijker het tekenen wordt. Wél wordt je taart hierdoor veel lekkerder!

Taart Tekenen 1

De Eerste Laag Van De Taart

De belangrijkste stap bij het maken van een heerlijke taart is de eerste laag. Deze bepaald hoe de verhoudingen zijn van de verschillende lagen en welke vorm je taart krijgt. We bepalen aan de hand van 2 rechte lijnen hoe breed en hoog je taartbodem is. Hier tekenen we vervolgens boven en onder een kromme lijn aan vast. Vooral te bovenste lijn zal je straks gaan weggummen, dus wees niet te kritisch. Geen één taart is honderd procent gelijkmatig dus gebruik de bovenste lijn vooral ter ondersteuning.

Taart Tekenen Op Een Schaal

Zoals je kunt zien heb je al heel snel een mooie taart staan, die je zelfs al direct kunt gaan versieren met allerlei mooie en lekkere dingen. Dankzij de gebogen lijn die je nu toevoegt geef je jouw taart direct diepte, en een mogelijkheid om wat op te leggen, dat is handig! Het is maar een klein verschil, maar maak deze lijn niet volledig vast aan je taart. Doordat de lijn eindigt voordat hij de taart weer aanraakt ontstaat er een stukje diepte, en laat het ruimte voor de glazuur om over de taart te druipen. Vervolgens mag je een plateau onder de taart tekenen waar hij mooi op staat. Wij hebben voor een gemakkelijke vorm gekozen om na te tekenen, namelijk een ovaal. Maar natuurlijk mag je zelf kiezen waar jouw taart op komt te staan.

Taart Tekenen 2

Klaar Om Glazuur Op De Taart Te Smeren

En zo heb je alweer een heel stuk van jouw taart nagetekend. Laten we nu het glazuur op de taart tekenen. Deze geeft jouw taart een eigen kleur en het helpt meteen om de volgende laag van je taart vast te plakken. Je kunt er voor kiezen om het zelfde patroon wat wij hebben gekozen na te tekenen, maar je mag natuurlijk ook iets zelf verzinnen. Zo kun je bijvoorbeeld een meer druppelende lijn maken, of juist een strakke lijn van driehoekjes. Wat je ook maakt, het is altijd goed, want het is jouw droomtaart. Wat wij je wel graag nog willen laten zien is hoe je nu één of meerdere lagen boven op elkaar tekenen kunt.

Taart Tekenen 3
Drie Lagen Taart Tekenen

Om je taart lekker groot te maken kun je natuurlijk meerdere lagen op elkaar stapelen. Zoals je kunt zien op de afbeelding hier boven hebben wij nog eens twee lagen op onze taart getekend. De twee lagen zijn iets smaller en iets minder hoog dan de eerste zodat ze goed kunnen blijven staan. Net als bij de eerste laag, begin je telkens weer met twee rechte lijnen om hoog. Dan maak je die aan elkaar vast met een gebogen lijn onder en boven. Wanneer je een volgende laag wil maken kun je de bovenste lijn weer een stuk weggummen, net zo lang tot jouw taart hoog genoeg is. Pas bij de laatste rand hoef je niet meer te gummen. Je kunt voor iedere laag bepalen welke kleur je taart wordt, en welke vorm het glazuur krijgt.

Versieren Maar!

Het laatste en misschien welk leukste onderdeel van het taart tekenen is het decoreren van jouw heerlijke taart. Wees lekker creatief en versier je taart helemaal zoals jij dat wilt. Geef hem mooie kleuren, glitters, kaarsjes en misschien komt er boven op jouw taart wel een eenhoorn of leeuw te staan. Ook kun je aan de slag met plakketjes om je taart te versieren. Met gekleurd papier knutsel je de mooiste vormen en zelfs driedimensionale bloemen. Teken jij een taart voor iemand anders, vraag dan eens naar hun lievelingskleur of favoriete dier, en maak je taart helemaal in het thema van de ontvanger van jouw prachtige tekening!

Taart Tekenen 4

Weet je nog niet zo goed wat je op je taart wil tekenen, misschien is het dan een idee om eens te oefenen met het tekenen van bloemen zoals deze roos. Wat ook een leuk idee is, is om je taart tussen allerlei cadeautjes te tekenen. Hoe je die maakt zie je op deze pagina.