Tijger Tekenen 1

De tijger is met zijn prachtige keuren en krachtige uitstraling ongetwijfeld één van de mooiste zoogdieren van het kattenrijk. Veel mensen zijn dan ook gek op dit dier, maar zelf een tijger tekenen kan een flinke uitdaging zijn. Gelukkig kunnen wij je helpen om deze onterechte gedachten bij je weg te nemen. Kijk maar eens naar het onderstaande stappenplan. Zo teken je al in slechts vijf stappen een super mooie tijger! Wat vooral belangrijk is, is om te kijken naar de basisvormen van de tijger. Wanneer je deze opdeelt in vlakken ga je in eens zien dat een tijger tekenen eigenlijk best wel makkelijk is. Trek gauw je zachte tijgerpak aan en begin lekker met natekenen.

Een Rechthoek En Cirkels

We starten met de basisvormen. Je ziet dat we voor het lichaam gebruik maken van een grote rechthoek. Deze komt ongeveer in het midden van het papier. houdt er rekening mee dat je nog poten en een staart gaat natekenen die buiten de rechthoek vallen. Ook wanneer je een achtergrond maakt waar je tijger straks in komt te staan, is het handig om de positie vast te stellen. Je mag natuurlijk zelf kiezen hoe groot jouw tijger wordt, wij gaan uit van een rechthoek van ongeveer 8 tot 10 cm lang. De kop van de tijger is een ovalen vorm van ongeveer 2 tot 3 centimeter breed en 2,5 tot 3,5 cm hoog. Als je deze twee vormen hebt getekend, is de basis voor je tijger klaar en kunnen we starten met de eerste vormgeving van de kop en rug van de tijger.

Basis vorm natekenen

Een Sterke Tijger Tekenen

Binnen de rechthoek gaan we beginnen met de rug. Je ziet dat deze bergachtige lijn mooi binnen de rechthoek blijft. Met een zakkende lijn geef je de tijger zijn laag hangende rug, die vervolgens weer omhoog gaat bij zijn achterpoten. Voor nu buigen we de lijn aan de rechter kant af naar beneden, hier komt straks de staart. De buitenlijn van de kop worden zichtbaar en ook zijn kleine oren tekenen we vast. Deze zijn ongeveer één centimeter breed. Aan de zijkant van zijn kop zitten drie plukjes haar, hier komen de ‘baard’ haren. Tot slot schetsen we vier nieuwe cirkels voor zijn poten. De grote cirkels zijn voor de poten die voor ons vooraan op het blad staan. De kleine cirkels voor de poten achter. Wij vonden het belangrijk om gebruik te maken van deze cirkels, om te voorkomen dat er onderdelen uit proportie vallen.

Tijger Natekenen
De poten en buik

Vier Poten En Een Staart

Zoals je kunt zien gaan we verder met poten en staart. Net als bij de vorige stappen, kun je hier goed gebruik maken van je basisvorm. De onderkant van de buik ligt zo goed als precies op de rand van je getekende rechthoek. Dankzij de cirkels kun je de brede schouders de juiste vorm geven en soepel laten aflopen naar de smallere poten. De achterpoot valt bijna weg in de tekening, maar vergeet deze niet. De poten zullen rond de drie a vier centimeter lang worden. Je kunt ze met een rechte lijn afsluiten, deze gum je weer weg wanneer je de voetzool getekend hebt. Deze zelfde lijnen kun je gebruiken om de lengte van je tijgerstaart te bepalen. Zo heb je een duidelijk begin en eindpunt voor de staart. Voeg een mooie buiging in de staart en je bent weer een stap verder met tijger tekenen.

Tijger bijna klaar

Tijger Tekenen Vol Strepen

De tenen aan de voorpoten maak je met kleine ovaalvormige rondjes. Je kunt ze voor het gemak eerst allemaal over elkaar heen schetsen, en daarna de overbodige lijnen weg gummen met je super toffe Tijger gum. Bij de achterpoten zie je slecht 4 tenen, twee aan iedere poot. Geef de tenen een platte onderkant zodat je tijger op de grond staat. Voor de kop teken we twee druppelvormige oogjes met een rondje er in voor de pupillen. De neus maak je als een hartje met hier onder een omgekeerde Y. Je kunt van uit dat punt ook goed de vorm van de tijgers mond tekenen. Wanneer deze op de juiste plek staan, kun je de details toevoegen zoals op de laatste afbeelding. Je kunt hier uiteraard zelf jouw creatieve twist aan geven.

Tijger Tekenen Klaar

Een Nieuwe Uitdaging

Ben je helemaal klaar met het tekenen van deze stoere tijger, dan kun je er voor kiezen om nog een grote kat te tekenen. Wij hebben namelijk ook de les Leeuw Tekenen voor jou gemaakt. Voor nog een andere uitdaging laten wij je graag kennis maken met schilderen. je kunt een prachtige tijger op nummer schilderen. Deze mooie schilderijtjes worden netjes verzonden in stevige verpakking. Hierdoor zal er geen kreukel of vouw in je schilderij komen. Vindt je dit leuk om te doen, dan kun je nog meer dieren schilderen! Tot slot delen wij je een stukje informatie over onze eigen lesstof. Wij gebruiken namelijk Dit lesboek om te leren natekenen. Het is een mooi boek wat zeker niet zal tegenvallen bij de lerende kunstenaars. En voor die prijs, een must have voor alle dierenvrienden.