Welkom bij een leuk lesje tulp tekenen. We laten je in een paar stappen zien hoe je een mooie herkenbare tulp kunt maken, die je kunt hergebruiken om een boeket of tuin vol bloemen te maken. De tulp is geen moeilijke bloem om te tekenen, maar geeft je wel de mogelijkheid ome enorm veel te oefenen met kleuren en vormen. De tulp is er namelijk in allerlei kleuren en verschillende vormen. Denk maar eens aan alle tulpen die je in de april kunt zien als je langs de vele bloemenvelden van Nederland rijdt. Mensen zijn gek op tulpen, daarom kun je zelfs verse bloemen online kopen. Maar, Laten we nu maar snel beginnen met onze eerste tulp tekenen, des te sneller je een mooi veld vol kleuren kunt maken.

Tulp Tekenen 1

De Stengel Van De Tulp Tekenen

Afhangend van hoeveel tulpen je wil tekenen kun je gaan kiezen hoeveel stengels je gaat natekenen. Het kan soms helpen om niet direct alle stengels te tekenen, omdat je anders later niet goed uit komt met de bloemknoppen. Ook de lengte van de stengel(s) kun je het beste van te voren bepalen. Wanneer je één tulp tekenen gaat dan kun je een vrij lange stengel maken van bijna een half A4 vel. Wil je een bosje of een heel veld maken, dan zal je met de diepte willen spelen. In dat geval zullen de stengels lang, kort, en soms zelfs niet zichtbaar zijn. Goed om even over na te denken voor je gaat beginnen. De stengels van tulpen zijn meer lang dan breed, teken daarom je eerste lijnen niet te dicht op elkaar.

Tulp Tekenen 2

Groene Blaadjes

Aan de stengel komen een aantal groene blaadjes. Ze beginnen vrij laag, maar zijn bijna net zo lang als de stengel zelf. Je kunt ze natekenen door een twee gebogen lijnen naar elkaar toe te verbinden tot een puntje. De lijnen hoeven niet helemaal recht te zijn, en ook kun je ze naar beneden laten buigen. Geen één tulp is het zelfde dus wees vooral niet te precies hier in. Zeker als je meerdere tulpen tekenen kunt op één vel dan zullen de bladen meer spreken wanneer ze wat schuin staan. Nu we dit stuk hebben gehad gaan we verder met het tekenen van een mooie basis voor de kroonbladeren.

Kleurrijke Kroonbladeren

Om straks mooie kleuren toe te voegen aan de tulp die je hebt nagetekend heb je nog een aantal blaadjes nodig, en die gaan we hier maken. Dit doen we door een grote U-vorm te schetsen. Deze vormt de buitenste randen van je tulp, maak deze dus goed in verhouding. Bij een A4 vel kun je denken aan een stengel van tien cm lang, en een bloem van acht centimeter hoog en zes of zeven centimeter breed. Het eerste blad komt tevoorschijn wanneer je een licht buigende lijn van de punt van de U naar beneden tekent, die eindigt aan de rechterlijn van de stengel. Het tweede blad teken je hier weer aan vast met een mooie gebogen lijn. Teken tussen de twee bladen nog een omgekeerde V en je bent al bijna klaar.

Tulp Tekenen 3

Lijnen In De Tulp Tekenen

Met de laatste twee blaadjes zijn we al weer bijna aan het einde gekomen van deze nateken oefening. Dankzij de twee kleine V vormige puntjes worden de laatste twee kroonblaadjes toegevoegd. Het enige wat je hierna nog hoeft te doen is een paar lijntjes tekenen op bladeren. Hierdoor wordt je tekening wat minder plat en kun je hem gaan inkleuren met de fijne potloden van Fabel-Castell. Met een aantal mooie bloemen stickers op je tekening word deze nog kleurrijker! Nu je een volledige tulp hebt nagetekend is het aan jou om deze zijn prachtige kleuren te geven.

Tulp Tekenen 4

Creativiteit met Bloemen

Nu je het tulp tekenen onder de knie hebt is het een goed idee om te gaan oefenen met het natekenen van onze roos. Deze kun je vinden door hier te klikken.
Op zoek naar creatief en kleurrijk bloemen speelgoed? Met de Joyage 142-delige bloemen set kunnen kinderen hun eigen bloemen tuintje bouwen met ontelbare mogelijkheden.

Roos Tekenen 1