Wat leuk dat je komt kijken hoe je een vliegtuig kunt natekenen. In slechts een paar stappen vlieg je door deze uitleg heen en heb je jouw eerste vliegtuig gemaakt. Wanneer je wilt leren hoe je vliegtuigen tekenen moet kun je uit dit boek enorm veel verschillende vliegtuigen kiezen. Er zijn straaljagers, zweefvliegtuigen en de bekende passagiersvliegtuigen. Misschien heb je zelf ook al eens in een vliegtuig gevlogen om op vakantie te gaan. Dat is echt spannend en leuk! Maar voor nu blijven we op de grond, en gaan we starten met het stap voor stap natekenen van een mooi vliegtuig.

Vliegtuigen Tekenen Basis
Vliegtuigen Tekenen 1

De Startvorm Voor Vliegtuigen Tekenen

Zoals altijd beginnen we eerst met een schets van de vorm die je wilt gaan geven aan je vliegtuig. Voor een héél goed voorbeeld kun je goed kijken naar de bekende KLM Boeing zoals dit model . Zo kun je makkelijker bepalen hoe groot je onderdelen worden en of je vliegtuig goed op je papier gaat passen. Vanuit hier kun je straks goed bepalen waar de vleugels getekend gaan worden en de cockpit. In stap twee ga je de vorm van het vliegtuig verfijnen en kun je de staartvleugel op je vliegtuigen tekenen. Hier tekenen we ook de lijn onder de raampjes helemaal door tot aan de staart. Dit is handig om de positie van al je raampjes te bepalen.

Vleugels En Ramen

Laten we de volgende vleugels gaan tekenen. Aan de zijkant komt de rechter hoofdvleugel. Deze is bijna een derde zo breed als het vliegtuig zelf. Om ons vliegtuig goed te kunnen laten sturen moeten we ook aan de staart nog een kleine vleugel tekenen. Als je wil kun je ook de linker hoofdvleugel vast tekenen. Deze begint net achter de gebolde lijn van de cockpit. Tot slot tekenen we vast de eerste raampjes in het vliegtuig, zodat de piloten kunnen zien waar ze naartoe vliegen.

Vliegtuigen Tekenen 2
Vliegtuigen Tekenen 3

Motoren En Heel Veel Raampjes

Om je passagiers ook een mooi uitzicht te geven zal je een hele hoop kleine raampjes moeten tekenen. Dit zijn de kleine vierkantjes met afgeronde hoekjes. In dit vliegtuig zitten veel passagiers, dus we kunnen zeker vijftig raampjes tekenen. Misschien niet het leukste moment van het tekenen, maar het zou een beetje gek staan als we onze vliegtuigen zonder ramen zouden tekenen. Nu voegen we de twee motoren aan de rechter vleugel toe. Aan de linker vleugel zitten in deze tekening geen motoren, maar deze kun je wel een klein stukje tekenen.

Bijna Klaar Met Natekenen

Verschillende Vliegtuigen Tekenen

Wanneer je helemaal tevreden bent over jouw vliegtuig is het tijd om hem zo te maken dat het echt jouw vliegtuig is. Zet op de vleugel de eerste letter van je naam met deze stickers, en kleur hem in met jouw lievelingskleur. Je kunt er ook nog voor kiezen om je vliegtuig in te kleuren zoals het vliegtuig waar je zelf in gevlogen hebt! Wanneer je er voor kiest om ook nog een achtergrond te maken en schaduwen te tekenen zal je zien dat je vliegtuig nog veel meer tot leven komt. Ga hier lekker mee aan de slag en maak een tekening waar je trots op bent. Na het tekenen van al die raampjes is het tijd om even uit te rusten, en dat doe je natuurlijk onder jouw luxe vliegtuig dekbed.

Vliegtuig Af